Snøhuletur på Hallingskeid

Fellestur

Fra dato
18. mars kl. 14:30
Til dato
20. mars kl. 16:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Vintervett, Vinterkurs, Helgetur, Snøhule, Fersking, Nødbivuakk
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Skarvheimen, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene, Vestlandet (se kart)
Turkode
213

Mange har overnattet ute, men hva med overnatting ute om vinteren og i en snøhule? Denne fantastiske snø-boligen er noe de fleste har et forhold til, men noe de færreste noensinne har bygget eller overnattet i. Nå har du muligheten!

Å kunne overnatte ute i snøen er en kunnskap som vil gjøre det tryggere når du ferdes i høyfjellet om vinteret. Som vinterturledere og kursledere inviterer vi derfor til samtaler om ferdsel i vinterfjellet slik at vi alle kan dele våre erfaringer. 

Som en del av helgen vil vi hovedakelig jobbe med utgraving og overnatte ute i snøhule. Søndag vil derfor være en åpen turdag for de som ønsker. Vi som turldere vil foreslå egnede turer gitt gruppens ønsker, men også etter de rådende forholdene. Du trenger ingen spesielle forhåndskunnskaper for å delta eller være kjempeflink på ski. Grunnleggende skiferdigheter og nødvendig utstyr holder.

Har du ikke alt utstyret du trenger for snøhuletur kan Turlaget være behjelpelig med noe (se resten av beskrivelsen).

Oppmøtested: Bergen jernbanestasjon

Oppmøtetidspunkt: kl 14:15. Toget går kl 14:49 med ankomst Hallingskeid kl 16:58.

Fredag: Etter ankomst Hallingskeid samles vi på Lokalet, spiser en god middag og snakker litt om hvordan vi skal bygge snøhule og hvilke andre aktiviteter vi kan gjøre søndag før hjemreise.

Lørdag: Vi spiser frokost, kler oss, og spenner på skiene for finne en egnet plass for grave ut en snøhule i passe avstand fra hytten (maksimalt 2 km unna). Å bygge snøhule er en tidkrevende prossess, så vi tar høyde for lunsjpause ute. Middag spiser vi enten ved snøhulen eller på hytten før vi legger oss i hulen senere på kvelden.

Søndag: Etter frokost, forhåpentligvis inni eller utenfor snøhulen, tar vi oss en skitur i nærområdet. Avhengig av turens avtalte lengde og retning pakker vi med nødvendig mat, klær og utstyr. Det vi ikke trenger legger vi igjen enten ved hulen eller ved turisthytten.

Merk! All aktivitet, både inne og ute, vil være i kort avstand fra Hallingskeid Turisthytte, typisk innenfor en radius på 2 km.

Mat: Alle måltider er inkludert. Mat fra proviantlager på hytten er typisk tørrmat og boksmat, pålegg som syltetøy, nugatti, leverpostei, makrell i tomat, knekkebrød, og masse annet godt. Ved behov kan man selvsagt supplere med brødmat og annet pålegg, eks ost og kjøttpålegg. Hver enkelt medbringer snacks og ekstra mat ved behhov for dette. 

Hjemreise: Toget går kl 16:24 med ankomst Bergen kl 19:11.

Utstyr: Se utstyrsliste for vinterfjellet. Husk utstyr til å sove i snøhule. Det vil si en god sovepose som har komfort-temperatur på minst -5, et godt liggeunderlag, ekstra ulltøy, ullsokker og varm lue, og snøspade. Vindsekk, tykt liggeunderlag, spade, og søkestang kan lånes av Turlaget. På vinterturer skal alle deltakere være utstyrt med følgende sikkerhetsutstyr: Vannavstøtende plagg/regntøy, sovepose, liggeunderlag, vindsekk og spade er nødvendig på alle vinterturer i fjellet. 

Les våre generelle vilkår som gjelder ved deltakelse, påmelding og avmelding på alle våre organiserte turer og kurs

Pris: kr 1400,- for medlemmer, kr 2145,- for ikke-medlemer. Meld deg inn dersom du ikke er medlem. Prisen dekker DNT-vinterturledere, læremateriell, en overnatting, 6 måltider og sikkerhetsutstyr. Deltakere som ikke overnatter i snøhule fra lørdag til søndag betaler selv for overnatting på hytten. Togreise bestilles og betales av den enkelte. 

Kart: Norges-serien "Hardangerjøkulen" 1: 50 000 eller turkart Rallarvegen 1: 50 000. Kartet kan kjøpes i vårt Tursenter i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

Snøhuletur på Hallingskeid

Mange har overnattet ute, men hva med overnatting ute om vinteren og i en snøhule? Denne fantastiske snø-boligen er noe de fleste har et forhold til, men noe de færreste noensinne ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Jon Haukedal
  • Bengt Arne Johannessen