Byfjellstrimmen - Herlandsfjellet, Skåldalsnipa og Skåldalsfjellet MIDDELS/RASKT TEMPO

Fellestur

Dato
16. mai kl. 11:00 - 16:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. 

Turbeskrivelse: Denne turen går til de litt mer ukjente fjellene på nordsiden av Osavatn. Det går tydelig sti opp til Herlandsfjellet, og her får man snart utsikt over Osavatn og fjellene på andre siden. Mellom Herlandsfjellet , Skåldalsfjellet og Skåldalsnipa , er der ikke tydelige stier, bare noen dyretråkk innimellom. Her vil det som oftest være myrete og vått, så godt skotøy er nødvendig . På Skåldalsnipa er der fantastisk utsikt mot Arnadalen. Fra Skåldalsnipa og ned til grusveien (mellom Moldalia og Bjørndalen), er det tydelig sti. Denne kan også være gjørmete når det er vått.

Planen er å sette noen biler der grusveien møter bilveien opp til Osavatn, så vi slipper å gå de 1 1/2 km tilbake til Osavatn på asfaltvei. Turleder organiserer dette. Ring gjerne turleder på forhånd om du vil sette bilen lenger nede.

Trasé: Osavatnet - Herlandsfjellet-Skåldalsfjellet, Skåldalsnipa, Osavatnet

Turledere: Elisabeth Svanes (tlf. 40477041)

Oppmøte: Parkeringen ved Osavatn. (se kart)

Parkering: Osavatn. Betaling via vips , 40 kr.

Stigning: Ca. 600 hm

Distanse: Ca. 10 km

Varighet: Ca. 5 timer

Gradering av turen: Krevende

Turen krever påmelding:

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Dersom du allikevel ikke får anledning til å delta er det fint om du sender en SMS til turleder senest 3 timer før turstart slik at noen på ventelisten kan få din plass.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Turen er gratis for medlemmer og koster kr. 30 for andre. Vi oppfordrer alle tll å støtte opp om dette tlbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Hoa Hua
  • Elisabeth Svanes
  • Ståle Furnes