Byfjellstrimmen, SKÅLDALSNIPA, Moderat/rolig

Fellestur

Dato
14. april kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. 

Turbeskrivelse: Denne turen går til Skåldalsnipa, som ligg bratt ovanfor Espeland i bydelen Arna. Utsynet frå toppen er praktfult og ein ser Fana i sør, byfjella i vest og mot Arna og Åsane i nord. Staden vert nytta som utspringstad for luftsportsutøvarar (paragliding/hanggliding). Vi startar ved å følge vegen forbi Espeland fangeleir, som går over i grusveg. Følger denne grusvegen ca 300 meter opp dei første bakkane. Tar av på godt synleg sti til venstre inn i granskogen. Følger stien til toppen. Samme veg tilbake. 

Trasé: Fangeleiren på Espeland - Skåldalsnipa og retur samme vei.

Turledere: Ina Caroline Marteng (tlf. 98650100), Kari Litleskare (tlf. 48023005), Birgithe Schjerven Roald 99 23 95 73

Oppmøte: Fangeleiren på Espeland (se kart)

Parkering: Ta av frå Hardangervegen (Rv580) mot Unneland. Ta deretter av ved første veg til venstre og følg denne opp forbi Espeland fangeleir (krigsmuseum)

Stigning: Ca. 480 hm

Distanse: Ca. 5 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Middels

 

Turen krever påmelding:

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Dersom du allikevel ikke får anledning til å delta er det fint om du sender en SMS til turleder senest 3 timer før turstart slik at noen på ventelisten kan få din plass.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Turen er gratis for medlemmer og koster kr. 30 for andre. Vi oppfordrer alle tll å støtte opp om dette tlbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Kari Litleskare
  • Ina Caroline Marteng