Byfjellstrimmen - Topptur til Møsnuken via Linken - MODERAT TEMPO

Fellestur

Dato
25. april kl. 11:00 - 16:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. 

Turbeskrivelse: Vi beveger oss litt ut av Bergen, og tester noen av de fine toppene i Bjørnefjorden. Det er i begynnelsen litt bratt, så flater det ut. Vi tar oss god tid oppover med gode pustepauser!  Her trenger du ikke å være kjempefjellvant, vi tar toppene sammen!

Vi møtes på parkeringsplassen på Tyssdal i Os (til venstre rett før meny). Herifra går vi litt innover, før vi tar til venstre og følger stien ganske bratt oppover. Etter en god stigning er vi oppe ved Linken (475 m.o.h).  Vi følger stien videre i lett kupert terreng i ca. 3 km, før vi ender opp på Møsnuken (639 m.o.h). Her tar vi oss en pause, og nyter panoramautsikten. På godværsdager kan vi se helt til Fitjar, Tysnes, Fusa, Tveitakvittingen, byfjella i Bergen og Austevold. Etter en god pause, går vi ned i Stemmedalen, og følger den nedover langs Tyssdalselva tilbake til start.

Det kan være litt bløte parti så ta på gode sko om du ikke vil bli våt på beina.

Trasè: Tyssdal – Linken – Mjøsnuten - Stemmedalen -Tyssdalselva - Tyssdal

Oppmøte/parkering: Parkeringsplassen (se kart)

OBS: Liten parkeringsplass, kan være lurt å beregne tid til å parkere ved Meny. Ca 15-20 min gange til oppmøtested.

Adkomst: Følg Tøsdalsvegen inn til enden av dalen, parkeringsplass høyre side.

Adkomst med offentlig transport: Buss 600 fra Bergen. Gå av ved Meny på Os (tøsdalsskiftet), og gå 2 km innover Tøsdalsvegen til parkeringsplassen

Turledere: Annelen Starefoss 93460765, Geir Tjore 41367200

Stigning: Ca. 700 hm

Distanse: Ca. 11 km

Varighet: Ca. 5,5 timer

Hastighet: Rolig/ Middels

Turen krever påmelding:

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Dersom du allikevel ikke får anledning til å delta er det fint om du sender en SMS til turleder senest 3 timer før turstart slik at noen på ventelisten kan få din plass.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Turen er gratis for medlemmer og koster kr. 30 for andre. Vi oppfordrer alle tll å støtte opp om dette tlbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Geir Tjore
  • Annelen Starefoss