Byfjellstrimmen - Turnerhytten - Middels/Raskt tempo

Fellestur

Dato
28. september kl. 18:00 - 21:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Byfjellstrimmen, Nærtur, Fjelltur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Byfjellstrimmen
Turkode
610
Dette arrangementet er over!

Sammen med inspirerende turledere kan du få fine naturopplevelser i nærområdene våre.  I tillegg får du god trim, turtips og nye turvenner. 

Turbeskrivelse: Bli med på en vakker kveldstur til Turnerhytten!

Vi møtes ved Montana vandrerhjem, og tar veien opp Johan Blyths vei. Når vi kommer til Steinen, tar vi til høyre oppover mot Korketrekkeren. Her går den gamle steinsatte veien opp langs Landåseggen opp til Glassberget og videre til Vassdalsvannet. Her kan det være glatt, så ta på godt skotøy med godt feste. Så følger vi Indianerstien opp langs fjellsiden (holder i kjetting langs stien) frem til Turnerhytten. Her tar vi en matbit og drikke før vi vandrer videre nordvestover og ned til Årstadhytten. Det blir kjølig på toppen, så ta med varme klær. Nå er det også blitt ganske mørkt, så vi har behov for lys .Ta med hodelykt og nye batterier. Vi går vi litt opp igjen til Ulriken. Der tar vi forhåpentligvis flotte bilder av et opplyst Bergen :-). Så nedover Oppstemten tilbake til Johan Blyths vei og Montana vandrerhjem. Staver kan være godt i mørket.

Trasé: Montana vandrerhjem-Johan Blyths vei-Korketrekkeren-Vassdalsvannet-Indianerstien- Turnerhytten-Årstadhytten-Ulriken-Oppstemten-Johan Blyths vei- Montana

Turledere: Magnus Mjelde Kluck (tlf. 48091397), Lise Sørfonn (tlf. 92899457)

Oppmøte: Montana vandrerhjem, parkeringsplassen (se kart). 
Noen opplever problemer med påmelding om dagen- Hvis du ikke får meldt deg på- møter du bare opp så noterer vi navn og telefonummer.

Parkering: Parkeringsplassen Montana vandrerhjem. 85 kr per døgn VIPPS

Stigning: Ca. 540 hm

Distanse: Ca. 7.5 km

Varighet: Ca. 3 timer

Gradering av turen: Middels

Turen krever påmelding:

*Påmeldingen går i 3 steg: Opplysninger om deltakere, kontaktinformasjon og en oppsummering. Under oppsummeringen må du godta vilkårene og bekrefte påmeldingen. Du vil motta en e-post hvor påmeldingen bekreftes.

Dersom du allikevel ikke får anledning til å delta er det fint om du sender en SMS til turleder.

Ta kontakt med turlederne om du har spørsmål til tempo og vanskelighetsgrad

Ta med: Mat og drikke. Ta med hodelykt fra  september til ut i april måned. Brodder ved behov

Turen er gratis. Vi oppfordrer alle tll å støtte opp om tilbudet gjennom medlemskap. Bli medlem i Bergen og Hordaland Turlag her

Vilkår: Les generelle vilkår som gjelder for deltakelse på alle turene til Bergen og Hordaland Turlag, uavhengig om det er påmelding eller ikke.

Følg oss på Facebook

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Magnus Mjelde Kluck
  • Alexandra Blomvågnes
  • Lise Sørfonn