Aurlandsdalen

Fellestur

Fra dato
2. juli kl. 07:40
Til dato
3. juli
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Helgetur, Hyttetur, Finse, Aurlandsdalen, Østerbø, Aurland, Vassbygdi
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Skarvheimen, Vestlandet (se kart)
Turkode
222

Det er ikke uten grunn av vi inviterer til tur nedover den sagnomsuste Aurlandsdalen. Bli med på tur fra karrig høyfjell til frodige daler i et rikt og sjarmerende kulturlandskap. Vi starter turen på Finse, overnatter på Geiteryggshytta, og søndag går turen nedover en av Norges vakreste dalfører fra Østerbø til Vassbygdi. Denne turen går den lave ruten (ikke Bjønnastigen). 

Oppmøtested: Jernbanestasjonen ved billettautomatene
Oppmøtetid: Lørdag morgen kl. 07.40. Tog kl. 07.57. Ankomst Finse kl. 10.16. 

Turbeskrivelse: Bli med på tur fra karrig høyfjell til frodige daler i rikt kulturlandskap. Finse—Geiteryggen—Østerbø—Aurlandsdalen—Vassbygdi.

Lørdag: Turen starter i karrig høyfjellslandskap. Ved fint vær og rette forhold kan vi ta en avstikker til Sankt Pål. Fra dette punktet kan vi nyte en vid utsikt;  Hurrungane i nord, Hardangerjøulen i sør og Gausta i sørøst. På Geiterygghytta nyter vi en bedre middag. Dette er en fottur på 15 km i lett kupert terreng. 

Søndag: Vi tar buss til Østerbø og tar fatt på sjarmøretappen. Turen ned Aurlandsdalen er en av landets mest omtalte og populære fotturer. Her får du oppleve en ekte bit av dramatisk og sjarmerende vestlandsnatur. Denne turen er på 17 km og går ikke om Bjønnastigen. Les mer om turen her.  

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Niste og drikke til lørdag må medbringes av hver enkelt. Middag, frokost og nistepakke, påfyll termos på Geiterygghytten er inkludert i prisen.

Hjemreise: Søndag kveld med buss fra Vassbygdi kl. 16.20 i Flåm kl 16.55. Fra Flåm kan den enkelte velge å ta buss, eller tog. Denne bussen korrespondere med tog fra Flåm til Bergen. Se nasjonal reiseplanlegger for andre hjemreisealternativer: https://en-tur.no/

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for sommerfjellet.

Turleder tar kontakt med hver enkelt deltaker i god tid før turen. 

Pris: Kr 2000,- for medlemmer, kr 2745,- for deltakere uten medlemskap. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer DNT-godkjent turleder, sikkerhetsutstyr, overnatting og 3-rettersmiddag, frokost og nistepakke på hytten. Innleid transport fra Geiteryggen til stistart ved Østerbø er inkludert. Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder. Reise med tog til Finse, tog/buss fra Vassbygdi og hjem kommer i tillegg. 

Kart: Turkart Aurlandsdalen 1: 50 000. Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i turinformasjonen i Marken. Rabattert pris for medlemmer.

Aurlandsdalen

Det er ikke uten grunn av vi inviterer til tur nedover den sagnomsuste Aurlandsdalen. Bli med på tur fra karrig høyfjell til frodige daler i et rikt og sjarmerende kulturlandskap. Vi ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Jørund Raukleiv Strømsøe
  • Linn Kristin Eidsvik