Skitur til Ulvanosa

Fellestur

Fra dato
1. april kl. 16:30
Til dato
2. april kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Kvinnherad, Ulvanosa
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Folgefonna, Skarvheimen (se kart)
Turkode
214

Ulvanosa er en flott fjelltopp i Kvinnherad, et spektakulært fjellmassiv med flere deltopper og stupbratte sider ned mot Uskedalen som likevel byr på en fin fjellskitur som de fleste med litt over middels ferdigheter på ski og god form kan ha glede av. Fjellet kan sees fra lang avstand i mange retninger og er et velkjent siktemål fra toppen av Folgefonna. Det er også kjent for sine flotte klatrefelt fra Uskedalen. I klart vær vil vi oppleve en fantastisk utsikt over Folgefonna og store deler av fjellene i Kvinnherad..

Oppmøtetidspunkt: kl 16.10. Avreise kl 16.30

Oppmøtested: Circle K bensinstasjon ovenfor Nesttun Terminal

Fredag: Vi kjører i private biler fra Bergen til Uskedalen og overnatter på Rabben Camping. Her lager vi en fellesmiddag, turledere handler inn mat. På kvelden gjennomgår vi og planlegger turen søndag.

Løndag: Vi koser oss med frokost og kjører deretter ca 08.30 til Utåker, hvor turen starter fra skisenteret i dalen ovenfor. Husk at du må ta med mat til frokost og matpakke søndag. Vi går mot Høgetinden, den høyeste toppen i massivet. På veien vil vi passere flere deltopper med dramatiske stup ut mot Uskedalen. Under gode forhold kan vi forlenge turen til Geitadalstinden, en mer alpin fjelltopp i dette massivet.

Antall kilometer: 18,7 km tur-retur Ulvanosa

Høydemeter: 200 - 1248 moh.

Les mer om turen her og se høydeprofil

Hjemreise: Avreise fra Utåker ca kl 17. I Bergen ca kl 21

Utstyr og kart: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Alle må ha fjellski med stålkanter, samt klær og øvrig utstyr som kreves i vinterfjellet. Vi anbefaler kartet Folgefonna 1:50 000 til dette området. Kart og utstyr kan kjøpes i vår Tursenteret i Marken

Krav til deltaker: Erfaren på fjellski med sekk på ryggen

Mat:  Middag fredag er inkludert i prisen. Frokost og all niste søndag må deltagere ta med selv.

Transport: Vi kjører i privatbiler, oppgi i påmelding om du kan stille med bil og hvor mange du har plass til. Deltagere i hver bil deler på kostnader og refunderer direkte til sjåfør.

Generelle vilkår: Les våre generelle vilkår ved deltakelse

Pris: Medlemspris kr 750-. Ikke-medlemspris kr. 1495,-. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer turledelse og sikkerhetsutstyr, 1 overnattinger og middag fredag. Passasjerer i hver bil deler på kostnader og refunderer direkte til sjåfør ca kr 240 for å sitte på tur-retur Bergen. 

Skitur til Ulvanosa

Ulvanosa er en flott fjelltopp i Kvinnherad, et spektakulært fjellmassiv med flere deltopper og stupbratte sider ned mot Uskedalen som likevel byr på en fin fjellskitur som de fleste med litt over ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Carl Martin Hansen
  • Fredrik G. Brun