UTKAST: Brytningstid i Stølsheimen

Fellestur

Fra dato
30. september kl. 15:00
Til dato
2. oktober kl. 20:30
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Turkatalog2020, Stølsheimen, Helgetur, Fjelltur,
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene, Vestlandet (se kart)

BLIR MULIGENS EN TREDAGERS TUR VIA SOLRENNINGEN OG SYLVARNES!

Høsten er her og lyng og trær er på sitt mest fargerike. Samtidig har snøen og frosten begynt å sette sitt preg på høyfjellet. Denne brytningstiden mellom den varme og kalde årstiden er en flott tid å tilbringe i fjellet. Pakk med en god dunjakke i sekken og bli med og opplev de siste høstdagene i friluft. Vi setter oss i hytteveggen og kan speide opp mot en stjerneklar himmel. Det bør bli en opplevelse utenom det vanlige.

Oppmøtested: Bergen togstasjon kl 08:15
Oppmøtetidspunkt:  Kl. 08.15, avreise med tog kl. 08.39 til Dale Stasjon. Videre med buss fra Dale kl. 09.26. På Steinsland kl. 11.04.

Turbeskrivelse:

Lørdag: 
Vi møter ved Bergen togstasjon, senest 08:15. Toget går til Dale hvor vi går over i buss som kjører oss inn til Steinsland. Vi går fra Steinsland ca 11:00-11:30 på t-merket sti inn Norddalen langs elva. Vel inne ved Tjuvhelleren tar vi en lengre pause før vi tar en del høydemeter ved å gå opp langs Vestrebotnelva mot Vestrebotnen. Kanskje vi også tar inn sommerbroen ved Vestrebotnen som knytter Vardadalsbu og Norddalshytten sammen. Fra Vestrebotnen tar vi turen inn i Trongedalen og mot Norddalshytta. Vel fremme ved hytta og gitt at vi fortsatt har litt dagslys setter vi oss i hytteveggen med en varm kopp kakao og ser på solnedgangen og etter hvert stjernene (for de som ikke lar seg affisere av kulden). Turen denne dagen vil ta ca. 5-6 timer inkludert pauser.

Søndag: Sjarmøretappen på denne turen går fra Norddalshytten, langs flere store og flotte vann til passet ved Brydalsfjellet og Geitefjellet. På veien tar vi lunsj, helst med god utsikt. Fra passet tar vi oss ned til Brydalsseter og videre til Ortnevik. Har vi tid stopper vi ved Brydalsseter for en liten omvisning og kanskje et siste dobesøk før vi går ned til Ortnevik. Ortnevik er en moderne, frodig og velstelt vestlandsbygd på sørsiden av Sognefjorden og er en populær innfallsport til Stølsheimen. Omkranset av høye fjell ble bygden knyttet til omverdenen med vei så sent som i 1985. Er butikkeier hjemme denne dagen ringer vi for å høre om vi kan ordne oss noe godt å drikke og kanskje en velfortjent godbit! Turen denne dagen vil ta ca. 7 timer inkludert pauser.

Hjemreise: Med båt fra Ortnevik kl. 16.30 til Nordeide videre kl. 17.45 i Bergen kl. 20.45. (med forbehold om endringe i rutetidene). Båtturen er også en vakker opplevelse i seg selv.

Mat: All mat er inkludert, ta med matpakke til Lørdagen, og lørdagskos. De som ønsker brødmat må ta med dette selv. Hytten har knekkebrød og pålegg (les nugatti, honning, syltetøy, baconost, og leverpostei).

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for sommerfjellet, men husk at høsten også er tiden for ull og varmere klær. Utstyrsliste og orientering angående fellesutstyr sendes ut i forkant av turen. 

Generelle vilkår: Les generelle vilkår

Pris: DNT-medlem kr ,-. Ikke-medlem kr ,-. Bli DNT-medlem her. Prisen inkluderer godkjente DNT-turledere  som planlegger og veileder, samt sikkerhetsutstyr. Turleder koordinerer sikkerhetsutstyret. Mat, privat utstyr og reise med buss og båt er ikke inkludert. 

Kart: Kart og annet utstyr kan kjøpes i vår Turinformasjon i Marken. Rabatt for medlemmer.

 

UTKAST: Brytningstid i Stølsheimen

BLIR MULIGENS EN TREDAGERS TUR VIA SOLRENNINGEN OG SYLVARNES! Høsten er her og lyng og trær er på sitt mest fargerike. Samtidig har snøen og frosten begynt å sette sitt ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Bengt Arne Johannessen
  • Jon Haukedal