Snøleik, iglo og vintermagi på Hallingskeid

Fellestur

Fra dato
4. februar kl. 14:30
Til dato
6. februar kl. 15:30
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Snøleik, Hallingskeid, Iglo, Helgetur
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Hardangervidda, Skarvheimen, Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
201

Mange har overnattet i snøhule, men hva med en iglo? Denne fantastiske snø-boligen er noe de fleste har et forhold til, men noe de færreste noensinne har bygget eller overnattet i.Nå har du muligheten!

Oppmøtested: Bergen Togstasjon, Fredag 4. februar kl. 14:30

Avreise: 4. februar - Tog fra Bergen kl. 14:49  - Ankomst Hallingskeid kl. 16:58
Retur: 6. februar -Tog fra Hallingskeid kl. 12:51 - Ankomst Bergen kl. 15:05
Deltaker må selv bestille og bekoste togbiletter

Turbeskrivelse:
Fredag: Vi tar toget til Hallingskeid turisthytte hvor vi innkvarterer oss for helgen, her tilbereder å nyter vi en tre retters middag i felleskap. Etter middag tar vi en gjennomgang av forventninger og en teoretisk gjennomgang av iglo-bygging før vi deler oss i arbeidsgrupper på 3-4 personer pr. iglo. Overnatting inne på hytten.

Lørdag: Vi spiser frokost, klær oss opp å giver løs på iglobyggingen en passende plass ikke så langt fra hytten. Å bygge iglo er en tidkrevende og møysommelig prossess, vi tar høyde for at vi tar lunsjpause inne på hytten før vi fortsetter så lenge boldsukkeret tillater. Blir vi ferdig før middag er det flott, hvis ikke tar vi en middagspause før vi fortsetter til vi er ferdig. 
Vi åpner for at deltakere som ønsker det kan sove inne i hytten, ellers vil de som vil nå få muligheten til å teste ut en iglo-overnatting. Er igloen konstruert riktig med kuldegrop og tette vegger kan man forvente rundt null grader inne uavhengig av temperatur utenfor. For en behagelig overnatting kan det være greit med dobbelt liggeunderlag og en 3 sesongs sovepose med minimum comfortemp på -5 grader. Dette er selvsagt individuelt og man suplerer deretter. Turleder tar kontakt ca. en uke før turen hvor vi går gjennom utstyrsbehov og besvarer spørsmål man måtte ha.

Søndag: Frokost i iglo eller i hytten etter hva man foretrekker, oppsummering og utvask før vi avslutter turen å setter kursen tilbake til Bergen i skapelig tid. Om noen ønsker å medbringe ski for en dagstur og et senere tog på søndagen er dette en mulighet, men da på eget ansvar.

Mat: Turledere organiserer felles middag på fredag og lørdag. Frokost og lunsj er også inkludert å hentes i hyttens proviantlager. Her er det noe begrenset utvalg, så om deltakere har egne prefferanser, ønsker brød e.l. må dette medbringes. Snacs, drikke og mellom måltid besørges av den enkelte.

Utstyr: Turledere organiserer nødvendig utstyr for bygging av iglo, og kokeapperat for de som vil prøve seg på frokost i iglo søndag. Deltakere må selv ta med nødvendig utstyr for overnatting i iglo, Se utstyrsliste for vinteren.

Gradering: Igloo-bygging krever sin mann eller kvinne. Man trenger mye mat og drikke underveis og vi blir garantert våt under byggeprosessen. Det er en stor fordel å ta med ekstra votter, ytterbekledning og et ekstra tørt skift. Fot-poser holder deg varm og tørr på bena. Inne i iglooen er det rundt null grader.

Igloobygging er en tidkrevende prosess som krever mye flid, nøyaktighet og hardt arbeid, men når den står ferdig har man en lun og solid bolig for natten. Koselig å sove i, holder stand mot hundreårs-stormen og gjør seg usedvanlig godt på bilder når forholdene slår til.  .

Turledere tar kontakt med deltaker i forkant av turen for nærmere info.

Korona

Turene må tilpasses de til enhver tid gjeldene smitteverntiltak bestemt av FHI og DNT.  

For utfyllende informasjon se  https://www.dnt.no/aktiviteter-covid-19/


Generelle vilkår ved påmelding: Les generelle vilkår

Pris: DNT-medlem kr 1300,- ikke-medlem kr 2050,-. Prisen inkluderer DNT-godkjente vinterturledere, sikkerhetsutstyr, leie av utstyr, en natt i egenkonstruert iglo, fellesutstyr, frokost, lunsj og felles middag fredag og lørdag fra hyttens proviantlager.  Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. 

Kart: Kart 10039 Hardangergjøkulen og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer.

Spørsmål? har du spørsmål kontakt Bergen og Hordaland Turlag på e-post bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

Velkommen med på tur!

Snøleik, iglo og vintermagi på Hallingskeid

Mange har overnattet i snøhule, men hva med en iglo? Denne fantastiske snø-boligen er noe de fleste har et forhold til, men noe de færreste noensinne har bygget eller overnattet i.Nå ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Jon Haukedal
  • Dan Jørgen Sørheim