Familietur: Vintertur til Hallingskeid (8 - 12 år)

Fellestur

Fra dato
25. februar kl. 14:30
Til dato
27. februar kl. 19:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Voksne, Barn
Turtyper
Fellestur, Skitur, Barnefamilier, Aktivitetskortet, Hallingskeid, Bergensbanen, Hyttetur
Arrangører
Barnas turlag Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Skarvheimen, Vestlandet (se kart)
Turkode
715
Dette arrangementet er over!

Bli med på en herlig vintertur med Barnas turlag til Hallingskeid! Turområdet rundt Hallingskeid er variert og innbyr til flotte skiturer både for store og små. Her får vi oppleve et vinterkledd høyfjellsområde, og mulighetene for å utvikle egne ferdigheter på ski er absolutt til stede.

Deltakerne tar selv toget til Hallingskeid fredag ettermiddag, hvor vi turledere står klare på perrongen for å ta dere vel i mot. Vel framme lager vi fredagstacoen sammen i en deilig peisvarm hytte. Etter en god frokost lørdag formiddag legger vi ut på en flott dagstur og har aktiviteter i snøen rundt hytten når vi kommer tilbake. Søndag tar vi en rolig start med deilig frokost. Siden dette er fastelavnsøndag setter vi bolledeigen før vi tar på uteklærne og boltrer oss i snøen, enten på ski, med spade eller akebrett. Høydepunktet pleier å være kuleløypa fra overbygget ved jernbanen og ned til hytta. Vi avslutter turen med fastelavnsboller med krem og kakao før vi pakker sammen og setter kursen hjem.

Hytten har innlagt både vann og strøm (les mer om Hallingskeid her), tørkerom er det også. 

Det er ikke langt fra stasjonen til hytta (ca 200 meter), så det er lett å ta med akebrett og skiutstyr for å leke seg rundt hytta. Kanskje prøver vi oss på en snøhule? Hallingskeid er en velegnet hytte for familier som ønsker å bli kjent med et flott høyfjellsområde, og lære mer om hvordan de selvbetjente hyttene til Bergen og Hordaland Turlag fungerer.  

Denne turen passer for familer med barn i alderen 8 - 12 år. Er det søsken nært opptil den anbefalte alder som ønsker å være med, ta kontakt med en av turlederne. 
 

Turbeskrivelse: 

Oppmøtested: Vi tar toget mot Gol fra Jernbanestasjonen i Bergen. Turleder Jørund møter dere på stasjonen kl. 14.30 og vi tar toget opp til Hallingskeid sammen. 
Oppmøtetid: 14.30. Toget går kl. 14.49 fra Bergen og ankommer kl. 16.58 på Hallingskeid stasjon Bengt venter på oss på perrongen. Husk å kjøpe billetter i forkant selv. Møt opp i god tid - toget venter ikke.

Lørdag: Flotte dagsturer og vinteraktiviteter i området rundt Hallingskeid. Hvis været tillater det blir det bålkos ute og tilbereder gjerne lunsj på bål/stormkjøkken.
Søndag: Tur og aktivitet i området rundt Hallingskeid, kanskje lager vi en snøhule? En ting er sikkert, det blir fastelavnsboller og kakao!

Mat: To middager er inkludert i prisen. Ta med brødmat og pålegg til frokost og lunsj, både lørdag og søndag. Vi abefaler noe god lunsj som kan tilberedes på bål (stekes inne om dårlig vær): fiskekaker, karbonader og ostesmørbrød er digg. På proviantlageret kan dere kjøpe diverse godsaker som dere slipper å ta med selv (pålegg som leverpostei, baconost, markell i tomat og syltetøy, knekkebrød og havrgryn. Det er også poser med kakao, solbærtoddy, kaffe og te, samt kjeks og rosiner til snacks).

Hjemreise: Retur med toget fra Hallingskeid stasjon kl.16.24, ankomst Bergen kl. 19.11. Husk å kjøpe billett på forhånd. 

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Lek i snøen betyr våte klær, husk å ta med skift, ull er gull! 
Trenger du å låne utstyr? Ta kontakt med Skattkammeret i Bergen sentrum eller Bua på Laksevåg

Vilkår: Les generelle vilkår før du melder deg på, særlig hva gjelder regler for avmelding.
På familieturer med Barnas Turlag er det turleders og aktivitetsledernes oppgave å legge til rette for turer og aktivitet. Foresatte har til enhver tid ansvar for sine barn

Pris:
Medlemspris for barn (8-12 år) kr. 300,- og voksen kr. 870,-
Ikke-medlemspris for barn (8-12 år) kr. 440,- og voksen kr. 1450,-.
Ikke medlem? Bli medlem her

Prisen inkluderer 2 overnattinger, turledelse og 2 middager. Frokost/lunsj kommer i tillegg, og togbilletter må kjøpes og bestilles av den enkelte.

Turledere: Bengt og Jørund

Aktivitetskortet: På denne turen kan du benytte Aktivitetskortet til Bergen Kommune. Ta kontakt linn.senneset@dnt.no så hjelper jeg med påmelding.

Kart: Turkartserien: Finse 1:50 000 eller Rallarvegen 1: 50 000. Kartet kan kjøpes i Turinformasjonen i Marken, hvor vi har rabatterte priser for medlemmer.

Støtt Bergen og Hordaland Turlag sine tur- og friluftslivtilbud gjennom medlemsskap: Medlemsskap for barn (0 - 12 år) koster bare kr. 140,- for et helt år. Man kan også melde inn hele familien til en samlet pris på 1325,-. Les mer om medlemsskap i DNT/Bergen og Hordaland Turlag her.

Ønsker du å følge med på hva som skjer i Barnas Turlag Bergen? Lik oss gjerne på Facebook!

Spørsmål? Ring Barne- og nærmiljøansvarlig i Bergen og Hordaland Turlag på tlfnr. 55 33 58 27 eller send epost: linn.senneset@dnt.no.

Familietur: Vintertur til Hallingskeid (8 - 12 år)

Bli med på en herlig vintertur med Barnas turlag til Hallingskeid! Turområdet rundt Hallingskeid er variert og innbyr til flotte skiturer både for store og små. Her får vi oppleve ...

Kontaktinformasjon:

  • Barnas Turlag Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Bengt Arne Johannessen
  • Jørund Raukleiv Strømsøe