På og utenfor merket sti via Gullhorgabu og Vending i Bergsdalen

Fellestur

Fra dato
19. august kl. 15:00
Til dato
21. august kl. 18:00
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Gullhorgabu, Vending, Bergsdalen, Kjerringadalen, Moagjelet, Trongasmoget, Turkatalog2022_Hyttetilhytte
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turområde
Stølsheimen, Bergsdalen og Vossefjellene (se kart)
Turkode
237

Er du en av de som skulle ønske sommerferien ikke var helt over, eller kanskje du ikke har lagt planer for sensommeren? Bli med på vandring fra hytte til hytte og besøk to av de mest populære hyttene til Bergen og Hordaland Turlag, Gullhorgabu og Vending i Bergsdalen! Vi starter rolig med kveldstur inn til Gullhorgabu før vi går mer kupert de to siste dagene. Er været med oss går vi også utenfor sti for å nyte utsikten!

Pris: DNT-medlem Kr 1650,- Ikke-medlem kr 2395,- . Prisen inkluderer seks måltider og to overnattinger, samt godkjente DNT-turledere med sikkerhetsutstyr. Turleder koordinerer sikkerhetsutstyret. Reise med tog er ikke inkludert. Hvis man sitter på med andre fra og til Bergen betaler hver enkelt kr 170 for transport til sjåføren. Sitter du på fra og til Dale betaler du kr 45 til sjåføren.

Oppmøtested: Parkeringsplass på Dale (ved BKK Ladestasjon)

Oppmøtetidspunkt: Kl 16:30. Videre med bil fra Dale til Småbrekke i Bergsdalen. Møt presist slik at vi får samlet oss før vi kjører videre. De som ønsker å ta toget fra Bergen må senest ta toget kl 15:29 som er fremme kl 16:11 på Dale stasjon. De som ønsker å ta toget fra øst må senest ta regionstoget fra Oslo som er fremme kl 16:26. Gi beskjed i påmeldingen dersom du tar tog og ønsker å samkjøre resten av turen til Småbrekke.

Turbeskrivelse

Fredag møtes vi på Dale. Etter en kort hilserunde kjører vi til Småbrekke hvor vi tar oss inn den gamle militærveien som går fra Vaksdal til Samnanger. Langs stien går vi forbi Moastølen og landemerket "Gullhorga", ei steintavle som forteller om sagnet som har gitt navn til hytta Gullhorgabu. På Gullhorgabu blir det sen middag da vi regner med ankomst før kl 21:00. Ta derfor med egen matpakke for turen inn. Dagens tur er ca 9 km.

Lørdag står vi opp slik at vi rekker å komme avgårde til ca 09:00. Turen går via Øvsta Dukavatnet og gjennom Vestra og Austra Trongasmoget til Kjerringadalen, en godt egnet plass for en god lunsj. Turen videre går via Søyasete og til Vending. Dagens tur er ca 11 km og tidvis kupert, så gode knær eller staver kan være en fordel.

Søndag står vi opp som på lørdag slik at vi kommer av avgårde til ca 09:00. Avhengig av været vil vi enten gjøre retur til Kjerringdalen og gå videre ut via Båtvatnet, Instavatnet og Moagjelet til Småbrekke. Er vi heldige med været tar vi turen utenfor sti og krysser over Langagjelet og følger ryggen mot Nuten og går ned via Flatafjellet slik at vi kommer ned innerst ved Instavatnet. Uansett valg av rute blir det en flott tur gjennom Moagjelet og ned til Småbrekke. Dagens tur er ca 12 km og tidvis kupert, men ikke mer enn at vi klarer å gjenta bedriften fra dagen før :)

Avreise fra Småbrekke blir ca 16:00 - 16:30 slik at de som eventuelt må ta tog til Bergen rekker toget fra Dale stasjon kl 17:37. Seneste tog retning Oslo går 17:15. Turen fra Småbrekke til Dale stasjon tar ca 30 min. For de som ønsker å svinge innom de søndagsåpne butikkene før retur med toget kan man hoppe av i Dale og gå de siste metrene ned til stasjonen før avgang.

Mat er inkludert, med unntak av matpakke fredag og ev annen kost enn det man finner på hyttene. De som ønsker brødmat må ta med dette selv. Hyttene har knekkebrød og pålegg (les nugatti, honning, syltetøy, baconost, og leverpostei) og mat for de med allergier og intoleranse.

Utstyr du tar med bør følge Turlagets utstyrsliste for sommerfjellet, men husk at sensommeren også kan være kald, så noe varme klær kan være godt å ta med. Utstyrsliste og orientering angående værmelding og fellesutstyr sendes ut i forkant av turen. Vi tar også en rask ringerunde ca 1 uke i forkant.

Les våre generelle vilkår før påmelding: Les generelle vilkår

Kart og annet utstyr kan kjøpes i Turinformasjon i Marken. Rabatt for medlemmer.

På og utenfor merket sti via Gullhorgabu og Vending i Bergsdalen

Er du en av de som skulle ønske sommerferien ikke var helt over, eller kanskje du ikke har lagt planer for sensommeren? Bli med på vandring fra hytte til hytte og ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Jon Haukedal
  • Nina Haukedal