Pinnekjøtt på Hallingskeid

Fellestur

Fra dato
18. november kl. 15:45
Til dato
20. november
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Skitur, Fottur, Fjelltur, Nysnø, Julestemning, Hyttetyr, Pinnekjøtt, Hallingskeid
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Bergen , Fellestur
Turområde
Skarvheimen (se kart)
Turkode
246

Vi inviterer til førjulstemning på Hallingskeid med deilig pinnekjøttmiddag og snø, forhåpentligvis. 

Hallingskeid ligger høyt til fjells, men er lett med toget fra Bergen. Her kommer snøen tidlig, og derfor satser vi på en skitur denne helgen, uten at vi kan love noe. Hvis det ikke er snø blir det fottur. Til middag tilberedes pinnekjøttet og serveres med tradisjonelt tilbehør. Til dessert lager vi karamellpudding og riskrem etter oppskrift. Kanskje sniker julestemningen seg på sammen med fornemmelsen av nysnø. 

Oppmøte: Bergen jernbanestasjon kl.15.45, avreise med tog kl. 15.57 på Hallingskeid 18:06 (med forbehold om endringer i togruten)

Fredag: Vi tar toget til Hallingskeid som ligger rett ved Bergensbanen høyt til fjells. Vel oppe i fjellet er det bare noen korte hundre meter å gå fra stasjonen ned til hytten. Vi innlosjerer oss og lager en enkel middag med ingredieser fra proviantlageret. 

Lørdag: Vi satser på tur uansett forhold, men håper selvfølgelig på skitur. Etter turen blir det middagsforberedelser før du kan sitte tilbake og nyte lukten av pinnekjøtt som brer seg i hytten. 

Søndag: Vi koser oss med frokost og legger deretter ut på en fin tur i området rundt hytten, før vi må ta toget til byn igjen. 

Hjemreise: Vi tar tog fra Hallingskeid kl. 16.31, i Bergen kl. 18.54 (med forbehold om endringer i togruten)

Utstyr og kart: Se Turlagets utstyrsliste for vinterfjellet. Vi anbefaler kartet Rallarvegen 1:50 000 til dette området. Kart og utstyr kan kjøpes i vår Tursenteret i Marken

Mat: Alle måltider er inkludert i prisen. Deltakere som ønsker brød må ta med dette selv. 

Generelle vilkår: Les våre generelle vilkår ved deltakelse

Pris: Medlemspris kr 1900,-. Ikke-medlemspris kr. 2600,-. Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer turledelse og sikkerhetsutstyr, 2 overnattinger, alle måltider (utenom brød, om en ønsker det). Togtransport er ikke inkludert og må betales av hver enkelt deltaker.

Pinnekjøtt på Hallingskeid

Vi inviterer til førjulstemning på Hallingskeid med deilig pinnekjøttmiddag og snø, forhåpentligvis.  Hallingskeid ligger høyt til fjells, men er lett med toget fra Bergen. Her kommer snøen tidlig, og derfor satser ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no