Avlyst Klatrekurs: Progresjonskurs naturlig sikret klatring

Kurs

Fra dato
8. april kl. 08:00
Til dato
10. april
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne, Ungdom, Fjellsportinteresserte
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Fjellsport
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag , DNT fjellsport , DNT ung Bergen
Turområde
Nordhordland, Vestlandet (se kart)
Turkode
414
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst.

DNT fjellsport Bergen arrangerer påbygningskurs i naturlig sikret klatring. Kurset passer for deg som allerede har tatt klatrekurs på naturlig sikrede ruter, men ønsker å lære mer. Kursinnholdet tilpasses deltagernes erfaringsnivå. Kurset holdes på Sotra utenfor Bergen

NB! For å delta på dette kurset er det ett krav om at du har brattkort og har klatrekurs på naturlige sikringer fra før.

Kursbeskrivelse:

Lørdag: Vi starter kurset med litt repetisjon av taulagsrutiner, plassering av sikringsmidler, forskjellige standplasser, rappellering og kommunikasjon før vi starter klatringen.
Søndag: Hele dagen benyttes til klatring av naturlig sikrede ruter på 2-3 taulengder i Tellnes/Haganes området på Sotra.

Tidspunkt: Deltakerne vil bli kontaktet av kursleder via e-post eller telefon omtrent en uke før kurset med informasjon om transport/oppmøtested
Både lørdag og søndag blir det avreise 09.00 og  man kan regne med å være tilbake i Bergen mellom 18.00 og 19.00.

Utstyr: Alle må ha følgende utstyr. Sittesele, hjelm, prustikkslynge, taubrems med guide funksjon, 120 cm slynge, 3 skrukarabinere og klatresko. Dette kan lånes kostnadsfritt hvis du ikke har eget. (ta gjerne med egne sikkringsmiddler hvis du har)

Instruktørene stiler med tau og rikt utvalg av sikkringsmidler

Mat: Deltakerne ordner sin egen mat og drikke.

Pris: Se kolonnen til høyre. Egen ungdomsrabatt (16-26 år) på 800 kr.  Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer NF godkjente instruktører og eventuell leie av klatreutstyr.

Vilkår: Se generelle vilkår

Utstyr: Klær som passer til værmeldingen. (Leie av klatreutstyr er inkludert i kursprisen.) Deltakere med eget klatreutstyr kan benytte dette etter avtale med kursleder. Toalettpapir er greit å ha med sånn i tilfelle... 

Aldersgrense: 16 år (Deltakere under 18 år må ha skriftlig samtykke fra foresatte)

Spørsmål? Ta kontakt med Bergen og Hordaland Turlag på epost bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

Medlemskap i DNT

På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur.
Bli medlem i DNT!

Klatrekurs: Progresjonskurs naturlig sikret klatring

DNT fjellsport Bergen arrangerer påbygningskurs i naturlig sikret klatring. Kurset passer for deg som allerede har tatt klatrekurs på naturlig sikrede ruter, men ønsker å lære mer. Kursinnholdet tilpasses deltagernes ...

Kontaktinformasjon:

  • DNT fjellsport Bergen
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no