Avlyst Til fots gjennom Breheimen (25-40 år)

Fellestur

Fra dato
18. juli kl. 08:00
Til dato
22. juli kl. 21:00
Vanskelighetsgrad
Krevende  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fivla, Arentzbu, Fast, Luster, Sprongdalshytta, Ungevoksne, Topptur, Fjelltur, Breheimen
Arrangører
Bergen og Hordaland Turlag, Fellestur
Turkode
249
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. pga. få påmeldinger.

Denne turen går gjennom et variert og kupert fjellområde med isbreer, bratte fjell, frodige daler og friske fjellvann. Vi overnatter på selvbetjente og ubetjente DNT-hytter underveis.

Pris: kr 3665,- for medlemmer, kr 4410,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her om du ønsker medlemskap. Prisen dekker turledelse, sikkerhetsutstyr, innleid taxi/minibuss Gaupne-Jostedalen, overnatting og frokost, niste og middag på selvbetjente/ubetjente hytter i fire netter (Sprongdalshytta, Arentzbu, Fast og Fivla). Prisen dekker ikke transport Bergen-Gaupne t/r. Deltakerne gjør selv opp kostnader for transport med privatbiler.

Aldersgruppe: 25-40 år

Oppmøtested og -tid: AdO arena, Nygårdstangen kl. 08.00.

Avreise: Avreise med privatbiler fra Bergen til Gaupne. Vi forsøker å koordinere samkjøring, så gi beskjed ved påmelding om du kan stille med bil. Vi parkerer bilene i Gaupne og fortsetter med innleid taxi/minibuss til Viva/Sprongdalen innerst i Jostedalen.

Turbeskrivelse
Dag 1Jostedalen-Sprongdalshytta

Vel framme ved Viva (ca 850 moh) i Jostedalen tar vi sekkene på ryggen og tar fatt på en kort etappe i jevn og bratt stigning og en del ur opp gjennom et lite dalføre til den selvbetjente Sprongdalshytta (1268 moh).

Dagsetappe: ca. 2 timer / ca 3 km.

Dag 2: Sprongdalshytta - Arentzbu

Dagens etappe starter med en bratt stigning. Videre går vi i slakt terreng. Vi går langs flere fjellvann og bekker nedover til den selvbetjente hytten Arentzbu (883 moh). Hovedhytta på Arentzbu er intakt med både interiør og eksteriør som da den var bygd i 1956 og er fredet av Riksantikvaren som en godt eksempel på hvordan en selvbetjeningshytte ble bygd og tankene bak utviklingen av et friluftsliv tilgjengelig for alle.

Dagsetappe: ca 6 timer / ca 16 km.

Dag 3: Arentzbu-Fast

Vi fortsetter et stykke utover Mørkrisdalen før vi tar fatt på stigningen oppover fjellet. Hvis været er fint tar vi en avstikker fra stien og går opp på Skurvenosi (1450 moh) for å nyte utsikten. Videre fortsetter vi ned til Åsetevatnet (838 moh). Vi går langs vannet frem til den selvbetjente hytten Fast som ligger på en gammel setervoll i nordenden av Åsetevatnet.

Dagsetappe: ca 5-6 timer / ca 12-14 km.

Dag 4: Fast-Fivla

Dette er turens lengste etappe. Etappen begynner med stigning opp til Hamarsdalsbandet (ca. 1400 moh). Derfra nedover Hamarsdalen, og videre nedover Vigdalen. Her kommer vi ned i bjørkeskogen og passerer den selvbetjente hytten Vigdalsstøl (765 moh). Fra selvbetjeningslageret her tar vi med og betaler for maten vi behøver til resten av turen. Vi tar deretter fatt på den siste stigningen opp til den ubetjente hytten Fivla (972 moh).

Dagsetappe: ca 7-8 timer / ca 17 km

Dag 5: Fivla-Gaupne

Vi følger stien over fjellet og ned til Navarsete før vi fortsetter på vei og sti ned til Gaupne ved Sognefjorden. I Gaupne er det mulig å dra innom Lustrabadet før hjemreise til Bergen (husk badetøy og håndkle).

Dagsetapper: Ca 3-4 timer / ca 12 km

Hjemreise: Retur med privatbiler til Bergen ca kl. 21.

Mat: Vi forsyner oss fra de selvbetjente hyttenes proviantlager til frokost, niste og middag. Ta med matpakke og drikke til første dag. Ta med brødmat dersom du ønsker det heller enn knekkebrød til frokost og niste. Ta også med sjokolade/snacks etter eget ønske og behov for hele turen.

UtstyrSe utstyrsliste for sommerfjellet. Du må ha solide fjellstøvler som må være inngått på tidligere turer. Klær, fjellstøvler og sekk må være velprøvde.

Krav til deltaker: Dette er en lang og krevende fjelltur i kupert og til dels ulendt terreng. Du må minst ha erfaring fra lange dagsturar i fjellet med sekk på 8-10 kg.

Kart: Turkart 10063 Jostedalsbreen og 10055 Sogndal i målestokk 1:50.000. Kart og turutstyr kan kjøpes i tursenteret i Marken. Rabatterte priser for medlemmer. 

Les generelle vilkår før påmelding: Les generelle vilkår

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Knut Inge Engelbreth
  • Henrik Røssevold Taule