Basecamp Uskedalen

Arrangement

Fra dato
16. september 2016 kl. 17:00
Til dato
18. september 2016
Passer spesielt for
Fjellsportinteresserte
Turtyper
Arrangement, Basecamp, Fottur, Fjelltur, Helgetur, Klatring, Fjellsport, Dntfjellsportbergen, Uskedalen, Gygrastolen, Bjørndalstraversen
Arrangører
DNT fjellsport Bergen, Bergen og Hordaland Turlag
Turkode
821
Dette arrangementet er over!

Lurer du på om DNT fjellsport Bergen er noe for deg? Denne helgen ønsker vi å få med flest mulig nye så vel som gamle fjellsportere på tur. Blir du med, er vi sikre på at det kommer til å gi mersmak. Denne helgen kan vi friste med føring på bre og rangling over luftige tinder. De som ønsker å klatre eller gå på tur på egenhånd, er selvsagt også hjertelig velkomne på denne samlingen!

Oppmøtested: Lungegardskaien stor parkering ved Amalie Skram VGS, også kalt Nygårdstangen (se rød markør i kartet)

Avreise: kl 17. Oppmøte på Nygårdstangen kl 1645. Vi reiser med privatbilar. Gi beskjed i infofeltet ved påmelding om du har plass i bilen. De som kjører får dekket utgiftene. Oppgjør gjøres internt per bil. Hvis ikke du kjører fra Bergen, treffes vi på Rabben Camping i Uskedalen, kommenter gjerne dette ved påmelding.

Hva er BC Uskedalen?
Utgangspunktet for BC Uskedalen er Rabben camping, midt i "down town" Uskedalen, som ligger vegg i vegg med de nærmeste alpene våre- Rosendalsalpene. Reisetiden fra Bergen er ca 2,5 timer.

På Rabben camping har vi reservert sengeplasser i hytte. Alle som er påmeldt får tilbud om plass i hytte. Dersom du heller ønsker å bo i eget telt eller campe på annet vis, må du gi beskjed i kommentarfeltet ved påmelding. 

Alle arrangerte turer blir med DNT-godkjent turleder eller NF-sertifisert fører.

Påmelding til de arrangerte føringsturene foregår på nett. Alle som vil være med på føringstur i fjellet eller på bre MÅ melde seg på selve samlingen først.  Prisen for føringsturer er 300 kroner.

Turer som ikke forutsetter taubruk, er ikke føringsturer og vil bli arrangert med turleder. Disse turene er åpne for alle, gratis og vil bli annonsert under samlingen. 

Selve campen inkluderer:

 • Overnatting 2 netter på campinghytte eller eget telt
 • Tilbud om turer med turleder

Med lav påmeldingsavgift for campen, håper vi det også er fristende å delta for de som vil klatre eller gjøre andre ting på egenhånd. Målet for samlingen er å samle så mange fjellsportinteresserte på ett sted som mulig.

 

Program for føringsturer: 

1. Bjørndalstraversen lørdag

En luftig travers mellom Store Bjørndalstind (1426moh) og Juklavasskruna (1455moh). En alpin klassiker i Rosendalsalpene. Føringstur.

Plasser: 12

Pris: kroner 300,-. 

 

2. Blåisvandring på Botnabreen lørdag

Botnabreen er en av mange flotte brearmer fra breplatået Folgefonna og ned mot vest. Vi har valgt denne breen av mange grunner. En er at den er lett tilgjengelig slik at vi kan bruke mesteparten av dagen i isen. En annen er at dette brefallet gir mulighet for både lett vandring med utsikt, og mer spennende og utfordrende klyving i brattere is. Dermed kan alle få en passelig utfordring.  Føringstur.

Plasser: 6

Pris: Kroner 300,-

 

3. Blåisvandring på Botnabreen søndag

Plasser: 6

Pris: Kroner 300,- 

 

4. Gygrastolen søndag

Luftig tur som krever taubruk. Det er med klatreinstruktør på turen, og du trenger ingen klatrekunskap for å være med, men normalt god turform kreves.  Føringstur.

 

Plasser: 12

Pris: Kroner 300,-. 

 

Dagsturer som ikke krever føring krever heller ikke påmelding på forhånd. Dette blir organisert i Uskedalen, enten kvelden før tur eller om morgenen samme dag. Aktuelle turmål blir presentert under samlingen. Vi vil ha tilbud om dagstur med turleder til alle som ikke er påmeldt føringstur. Aktuelle turmål er blant annet Andersfjellet, Englafjell, Bjørndalstinden, Ulvanåso og Melderskin.
Det er gratis å delta på dagsturer som ikke krever NF-godkjent føring.

Hjemreise: Vi beregner å være hjemme i Bergen søndag ca kl 20 (men dette avhenger selvsagt litt av turmål søndag)

Mat: Grillmiddag lørdag er inkludert. Drikke og øvrig mat ordnes av den enkelte deltaker. Vi holder grillen varm fredagskvelden, slik at de som vil grille har mulighet til dette.

Utstyr: Sengetøy. Klær for skiftende vær. Hodelykt. Se ellers for de enkelte turene og turlaget sin pakkeliste utstyrsliste for sommerfjellet.

Kart: Turkart: ”Folgefonna” 1: 50 000.

Rabatt på turutstyr og kart for medlemmer
Kartet og annet turutstyr kan kjøpes i Turbutikken i Marken.

Vilkår: Se generelle vilkår

Pris: Kr  400,- for medlemmer og 700,- for ikke-medlemmer. Meld deg inn her dersom du ønsker å bli medlem. Dette inkluderer: tur med turleder på lørdag og søndag, grillmiddag lørdag, overnatting i hytte til de første 37 påmeldte, øvrige får plass i lavvo/telt på Rabben Camping. Føringsturer og reise kommer i tillegg.

Spørsmål? Kontakt turleder eller Bergen og Hordaland Turlag på telefon 55335810 eller e-post: bht@dnt.no

Kontaktinformasjon:

 • DNT fjellsport Bergen
 • Tlf. 55335810
 • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

 • Elisabeth Hiis Bergh
 • Jens-Petter Grebstad
 • Nils Fredrik Solem
 • Berit Reppen Lorentzen
 • Njål Farestveit
 • Are Opstad Sæbø