4 dager, 3 fjorder, 2 halvøyer - En oppdagelsesferd (avlyst)

Fellestur

Fra dato
24. august 2017 kl. 08:30
Til dato
27. august 2017
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Voksne
Turtyper
Fellestur, Padletur, Fottur, Fjelltur, Helgetur, Nærøyfjorden, Sykkeltur, Ukestur, Sognefjorden, Stigen, Aurlandsfjorden
Arrangør
Bergen og Hordaland Turlag
Turområde
Vestlandet (se kart)
Turkode
232
Dette arrangementet er over!

En tur med utsikt, stupende fossefal, fjorder og fjell. Her får du oppleve verdensarven, Sognefjorden, sammen med lokalkjente guider. Dee Cunningham er kjent fra fjellgården Stigen og er lommekjent i dette området. Her får du bli med på en oppdagelsesferd som få andre kan ta deg med på.  

Turrute: Dyrdal—Snauasete—Fresvik—(Stigen)—Gudvangen 

Oppmøtested: Bergen Busstasjon

Oppmøtetid: kl. 08.30. Bussen går kl. 08.45 med ankomst Gudvangen kl. 11.23. Vi reiser videre fra Gudvangen til Dyrdal med ankomst kl. 12.20. 

Turbeskrivelse:

Torsdag: Dyrdal – Snauasete: Ca 8,5 km, ca 1080 m stigning. Ca 4 timers gange.

Ankomst Dyrdal 12.20. Lunsj (medbrakt nistepakke) på kaien.

Første etappe går på grusveg opp gjennom Dyrdal, forbi Drego, og nesten til stølen Hjølmo (ca 5 km). Der tar vi av på en bratt sti opp til Handadalen, hvor der er tufter etter flere stølshus. Videre fortsetter vi på stien over mot Skard i Fresvikåsen, men tar av ned til Snauasete når vi har tatt stigningen. Overnatting i telt ved Snauasete. Deltakerne trenger kun egen sovepose.

Fredag: Snauasete – Lægdene - Skard: ca 15 km (ca 400 m. stigning). Skard - Middagshaugen – Holten – Fresvik: ca 6 km (valgfritt)

Vi holder oss rett over tregrensa, delvis på hjortetråkk og delvis uten sti, med flott utsikt ned i Dyrdal og etter hvert Nærøyfjorden. Turen går rundt Arnehusholten, over Svamsnosi og ned til kanten der Sagelvi kaster seg utover stupet til Nærøyfjorden. (1. etappe ca 7,5 km = matpause)
Etter matpause ved stupet følger vi Lægdeelvi oppover gjennom furuskogen til Lægdestølen. Herfra på god sti videre til Lægdaskar, hvor vi får utsikt til Fresvikåsen og Sognefjorden, og på en klar dag kan se både Jostedalsbreen og Hurrungane. Fra Lægdaskar fortsetter vi ned til Skard, (600 moh). (2. etappe ca 7,5 km)

Vel nede i Skard har vi mulighet til å dele gruppen. De som ønsker å fortsette turen til fots, kan gå over Middagshaugen og Holten i Fresvikåsen ned til Fresvik. (Ca 6 km). 
De som ønsker å avslutte fotturen kan få skyss ned til Fresvik. Varme badestamper og middag venter ved SjøStigen i Fresvik. Overnatting i hus.

Lørdag: Fresvik – Stigen: ca 18 km padling i Sognefjorden. (mulighet for avstikker langs fjorden, Norheimsdalen, evt ettermiddagstur til Beitelen)

Vel fremme på Stigen venter badestamp og middag og overnatting på Stigen. Stigen Fjellgård hviler høyt oppe på en frodig fjellhylle, som et lite navlesmykke midt inne i Nærøyfjorden Landskapsvernområde ytterst på spissen av Undredalshalvøya, der Nærøy- og Aurlandsfjorden møtes. 18 km langs sjøvegen fra Gudvangen og 17 km fra Flåm, langt fra bilveg, her er det padlekraft og bruk av føttene som teller. Turen ut til Beitelen, på spissen av Undredalsøya, er vel verdt innsatsen der utsikten over både Nærøyfjorden og Aurlandsfjorden åpenbarer seg. 

Søndag: Stigen – Gudvangen: ca 18 km padling innover Nærøyfjorden til Gudvangen. Nærøyfjorden er den vakreste og villeste fjordarmen i Sognefjorden. Med høye fjell som strekker seg 1800 moh., ville fossefall og et levende kulturlandskap tar den pusten fra de fleste. Å oppleve dette landskapet fra en liten kajakk maksimerer naturopplevelsen mange hakk. 

Hjemreise: Med ekspressbuss fra Gudvangen ca kl 16.36. Rutetidene er ikke klare ennå, men det finnes flere alternativer. 

Vilkår: Se generelle vilkår

Mat: Alt er dekket av turopplegget, men deltagere må selv ta med niste til torsdag.

Utstyr: Se Turlagets utstyrsliste for sommerfjellet.. Deltakerne trenger ikke å ta med lakenpose, men må ha med egen sovepose. 

Pris: Kr 5900,- for medlemmer. Ikke-medlem kr 6580,- Meld deg inn her dersom du ikke er medlem. Prisen inkluderer turledelse, overnatting med middag, frokost og niste på Snauasete, overnatting med vedfyrt stamp, middag, frokost og niste i Fresvik, badestamp, overnatting inkl måltider på Stigen Fjellgard. leie av kajakk, og transport av utstyr er inkludert,lokalkjent guide og godkjent DNT-turleder. Sikkerhetsutstyr koordineres av turleder. Reise med rutebuss og ferje fra Gudvangen til Dyrdal er ikke inkludert.   

Kart: Kart og annet turutstyr kan kjøpes i Tursenteret i Marken. Rabattert pris for medlemmer. 

(fellestur)   

 

 

 

4 dager, 3 fjorder, 2 halvøyer - En oppdagelsesferd (avlyst)

En tur med utsikt, stupende fossefal, fjorder og fjell. Her får du oppleve verdensarven, Sognefjorden, sammen med lokalkjente guider. Dee Cunningham er kjent fra fjellgården Stigen og er lommekjent i dette ...

Kontaktinformasjon:

  • Bergen og Hordaland Turlag
  • Tlf. 55335810
  • E-post: bht@dnt.no

Turledere:

  • Una Anine O'keeffe
  • Dee Cunningham

Annonse