En opplevelsesrik høstferie

Ned mot Tysevatnet på Stord.
Ned mot Tysevatnet på Stord. Foto: Andre Marton Pedersen

En opplevelsesrik høstferie trenger ikke være vanskelig å få til. La deg inspirere av våre forslag.

Høstferien er like om hjørnet. Å være på fjellet eller i skogen om høsten gir deg avkobling, frisk luft og sterke synsinntrykk. Årstiden er både utetid og kosetid, og er som skapt for å dra på hyttetur med familie eller venner.

Alle vil til fjells

Etter en svært god sommer med medlemsrekord og fine besøkstall for Den Norske Turistforening, er det ikke tvil; flere enn noen gang drar til fjells i ferien. Tallet på medlemmer i Barnas Turlag har økt med over 11 prosent i år.
 
- Det er gøy at det arbeidet som gjøres lokalt for at flere grupper skal bli glade i friluftsliv fungerer. I september registrerte DNT en økning i medlemstallet på hele 6,3 prosent på landsbasis. Den økte tilstrømmingen gjelder i alle aldersgrupper, men særlig barnefamilier. En aktiv familieferie til fjells frister stadig flere, sier generalsekretær i DNT, Nils Øveraas.

Her er våre tips til høstferien:

Bli med på fellestur

Det er sosialt og morsomt å gå på tur sammen med andre. Barna blir ekstra motivert, dere skaper felles minner. Her er fire tips til høstferieturer og aktiviteter for små og store:

Bo fast på en hytte og gå turer derfra

DNT har til sammen 550 ubetjente, selvbetjente og betjente hytter over hele landet. I vårt område har vi 25 hytter. Her er tre flotte hytter å besøke i høstferien:

  ​​​​​​​Bli med på kurs

  Vi arrangerer alt fra turlederkurs, klatrekurs og brekurs til kurs i kajakk, GPS, kart- og kompass og førstehjelp.  

  Velkommen til Stølsheimen.
  Velkommen til Stølsheimen. Foto: Andre Marton Pedersen

  Hytte-til-hytte-tur

  Velg turer som passer formen din, og som fungerer for hele turfølget. Ta høyde for tidlig skumring og beregn heller litt ekstra gangtid. Da sørger dere også god tid til peiskos, god mat, samtaler og en bok, som også er en del av høstturpakka.                                Les mer om hytte-til-hytte-turer.​​​​​​​

  Dra på telttur

  Å overnatte i telt er spennende, spesielt når det blir tidlig mørkt. Pass på å ha med varme ullklær og lue, og hold varmen frem til du legger deg i soveposen. Litt aktiv lek før leggetid gir varme i kroppen. Ekstra lyskilde er også viktig, som hodelykt eller lommelykt til lesestunden i soveposen.

  Gå på lommelykttur  

  Kortere dager betyr flere muligheter på kveldstid. Ta med lommelykt på turen! For barna er det både morsomt og spennende, for alt ser annerledes ut i lyset fra lykta. Et tips er å henge opp noen reflekser langs løypa. Da er det lettere og morsommere å finne veien. Eller hva med å lage et skattekart og legge ut små skatter i hagen eller skogen?

  Spis ute

  Kombinerer man tur med middag, blir det lettere å komme seg ut. Inviter med familie eller venner på høstpiknik. Sats på enkle retter for bål eller stormkjøkken. Eller enda enklere; lag maten hjemme og ha middagen klar i boks og på mattermos.

  Annonse

  Skrevet av Einar Sleire 2. oktober 2017