Kraftsamling i Os

Fellesmøtet i Os, samlet utenfor Bjørnefjorden Gjestetun.
Fellesmøtet i Os, samlet utenfor Bjørnefjorden Gjestetun. Foto: André Marton Pedersen

To nye lokallag og to nye hytter er de store nyhetene etter årets fellesmøte i Bergen og Hordaland Turlag.

Fellesmøtet i år ble holdt i Os. Under dette årlige og viktige møtet samles styreledere, ansatte og andre frivillige i hele Bergen og Hordaland Turlag for faglige diskusjoner, utveksling av erfaringer, og beslutninger om Turlagets fremtid.

To nye hytter - Bredablik og Kalvadalshytta

Fellesmøtet gav sin tilslutning til at det skal bygges to nye hytter i 2018. Breidablik turisthytte skal gjenoppbygges. Dette eventyrlige hytteanlegget består i dag av tre deler, og det er den ene delen, gjestehytten, som skal bygges opp på nytt. Grunnen til det er at det er meget krevende og dyrt å vedlikeholde Breidablik slik den står og er bygget. Det er fukt i hytten og Breidablik trenger også flere overnattingsmuligheter, siden den ligger i et meget populært område. Turlaget har dyp respekt for det arbeidet Bjarne Huuse og konen Anne-Marit Huuse har gjort da de bygget Bredablik gjennom over 40 år. Gjenoppbyggingen av Breidablik vil ta med seg mye av det unike arbeidet som er gjort inn i den nye hytten, og gjennooppbyggingen skjer i samarbeid med blant annet Bjarne, Anne-Marit og resten av hyttetilsynet. Den nye Bredablik-hytten vil trolig stå ferdig november 2018 og vil også da være åpen for vinterbruk.

Kalvedalshytta skal nå få sin egen sikringshytte. Det kommer altså en ny hytte ved siden av Kalvedalshytta på ca 40 kvm og 12–15 sengeplasser. I forhold til sikkerhet er det viktig å ha en slik sikringshytte. Med hytten blir det større lagerplass for ved og utstyr. Hytten vil bli tilrettelagt for større grupper som skoleklasser og det blir også eget hundebur der. Den vil trolig stå ferdig utpå høsten 2018.

To nye lokallag - Ulvik og Vaksdal

Ulvik Turlag og Vaksdal Turlag er nå offisielt tatt opp som lokallag under Bergen og Hordaland Turlag. Det er med stor glede vi ønsker dem velkommen til DNT. Initiativtager bak Ulvik Turlag, Caroline Lehmann, ser frem til å bli del av DNT-familien.

– Ulvik Turlag har eksistert siden 1988, men vi har lyst å bli mer profesjonelle. Vi trenger hjelp til merking og turlederkurs, og så må vi få samlet alle turkreftene i Ulvik under ett tak, sier Lehmann. Hun trekker frem stølsturene rundt Ulvik som en av de store suksessene i år. Den nyåpnete BT-hytten ligger i Ulvik kommune, så allerede har Ulvik Turlag sin «egen» hytte.

Gruppearbeid angående miljøvennlig transport i Turlagets regi.
Gruppearbeid angående miljøvennlig transport i Turlagets regi. Foto: André Marton Pedersen

Viktig samlingspunkt

Fellesmøtet er en viktig, årlig arena hvor tillitsvalgte og ansatte får truffet hverandre, bli bedre kjent, utveksle erfaringer, diskutere aktuelle tema og ikke minst peke ut retninger for fremtiden. Årets arrangør Os Turlag, ved styreleder Arvid Øvreeide i spissen, arrangerte årets fellesmøte som ble holdt på Bjørnefjorden Gjestetun. Os sin ordfører Marie Elisabeth Bruarøy fant også tid til å komme innom under festmiddagen lørdag kveld. Hun lot ikke anledningen gå fra seg til å skryte av Os Turlag og alt hva Arvid og hans frivillige får til av aktiviteter, merking og vedlikehold av stier og ruter.

Under fellesmøtet fikk også alle lokallagene og gruppene presentert sine høydepunkt fra året som gikk. Nesten ingen klarte å holde sin tilmålte tid på fem minutter. Til det var entusiasmen for stor og høydepunktene for mange. En fantastisk innsats blant alle de frivillige preger 2017, som viser seg gjennom flotte aktiviteter, merkearbeid, vedlikeholdsarbeid og mye mer. Tusen takk til alle frivillige for en enorme innsatsen som legges inn.

Øyvor Haldis Larsen forteller om siste nytt fra Nordhordland Turlag.
Øyvor Haldis Larsen forteller om siste nytt fra Nordhordland Turlag. Foto: André Marton Pedersen

Etter fellesmøtets slutt ble det på søndag formiddag tur til populære Liafjellet i Os, med vakkert utsyn over Bjørnafjorden. Neste års fellesmøte arrangeres av Voss Utferdslag som i 2018 feirer hele 85 år.

Se flere bilder fra fellesmøtet

Annonse