Magisk Kom deg ut-dag på Fløyen

Kom deg ut-dagen, Fløyen, 21. januar 2018.
Kom deg ut-dagen, Fløyen, 21. januar 2018. Foto: André Marton Pedersen

Takk for at du kom og gjorde Kom deg ut -dagen til verdens største utebursdag!

Vi kunne ikkje drøymt om bedre forhold på Kom deg ut-dagen. Med sol og snø var det over 2000 strålande fornøgde menneske innom Fløysletta på søndag i forbindelse med 150-årsjubileet til DNT. Det var massevis av aktivitetar å velge mellom. Blant anna ansiktsmaling, fortellerstund, hesteskokasting, båltenning med tennstål, frisbeegolf, førstehjelp, søk med hund, natursti, aking og skiskyting. 

Se bildekavalkade

Feiret jubileum 
Søndag 21. januar 1868 ble Turistforeningen stiftet, og dette ble behørig markert i dagmed nær 160 utebursdager landet rundt. DNTs medlemsforeninger inviterte til bursdagsleker, bålkos, konkurranser og turer. 

Det rapporteres om deltakerrekord for Kom deg ut-dagen flere steder i landet.

– I dag har over 40 000 mennesker feiret bursdagen til Den Norske Turistforening (DNT) på vår nasjonale turdag, Kom deg ut-dagen. Vi har hatt en fantastisk 150 års- dag med bursdagsaktiviteter, turer og bålkos over hele landet, sier styreleder i DNT, Berit Kjøll.  

Kom deg ut-dagen, Fløyen, 21. januar 2018.
Kom deg ut-dagen, Fløyen, 21. januar 2018. Foto: André Marton Pedersen

61 prosent vil lære barna friluftsliv  
Det er ingen tvil om at nordmenn er opptatt av å lære barna at det er gøy å være ute. En undersøkelse gjennomført av Opinion, på vegne av DNT, viser at 61 prosent av befolkningen mener det er viktig å lære barna sine å bruke naturen.  
– Dette, kombinert med at vi har en solid økning blant unge medlemmer, gjør at vi har stor tro på at vi sammen sørger for at friluftslivstradisjonene  tas videre i nye 150 år. Våre tilbud i nærområdet rekrutterer stadig nye friluftsentusiaster. Gjennom  over 200 Barnas Turlag i hele landet sår vi mange friluftsfrø hos barn hver uke, og det kommer stadig nye til, sier Berit Kjøll.  

Nybakt statsråd på besøk 
På Sognsvann i Oslo møtte det opp over 3000 deltakere – blant dem var klima- og miljøminister, Ola Elvestuen (V). Utebursdagen var et av statsrådens aller første offisielle oppdrag.  
– Det har vært en fantastisk dag med mye folk, gratulerer så mye med dagen til hele DNT! Med 300 000 medlemmer, 550 hytter og tilbudet av aktiviteter,  er Turistforeningen en av de viktigste aktørene vi har for å trekke med seg folk ut og tilrettelegge for at folk bruker naturen, sier Elvestuen.  

Kom deg ut-dagen, Fløyen, 21. januar 2018.
Kom deg ut-dagen, Fløyen, 21. januar 2018. Foto: André Marton Pedersen

Takk til alle gode hjelpere

Bergen og Hordaland Turlag takkar alle samarbeidspartnarar og frivillige som var med på å gjere denne dagen mogleg. Takk til Fana Sparebank, BKK, Fløyen, BT, Eventtjenester, Maria Kamilla Aasebø, Røde Kors Hjelpekors, Norske Redningshunder, Jørn Vidar Lervik, Bergens skog- og træplantningsselskap, Kiwi, Barn i Byen, Hordaland Fylkeskommune og Gilde. 

FAKTA  
* Kom deg ut-dagen er Norges største turdag, og gikk for første gang av stabelen i september 2006. 
* Søndag ble Kom deg ut-dagen markert som en utebursdag, fordi DNT fyller 150 år den 21. januar.  
* Målet med dagen er å gi en smakebit på noe av det morsomme man kan gjøre ute i naturen.  
* De fleste arrangementene er lett tilgjengelige, siden DNT vil gjøre det enkelt for flest mulig å oppleve gleden ved å være ute.  

Kom deg ut-dagen, Fløyen, 21. januar 2018.
Kom deg ut-dagen, Fløyen, 21. januar 2018. Foto: André Marton Pedersen

Annonse