Tre flotte skiturer i april

Mot Vassfjøra, Ulvik kommune Hordaland. 1633 moh. Flott utsiktspunkt og turmål.
Mot Vassfjøra, Ulvik kommune Hordaland. 1633 moh. Flott utsiktspunkt og turmål. Foto: Espen Haagensen

Påsken er over, men vinteren er her ennå. Her er tre flotte skiturer i april.

Det ligger mengder med snø i fjellet og tiden vi nå går inn i er nydelig for fine skiturer i vårsolen! Her kommer tre fellesturer vi arrangerer nå i april. 

Upsete–Kaldavass; Vassfjøro - en bauta i Ulvik (20.–22. april)

Lengre dager, gir håp om lange vårskiturer til fjells. Hva passer vel ikke bedre enn en vårskitur til Vassfjøro, med nydelig utsikt mot Osafjorden og Ulvik? Fra Ulvik siden ser Vassfjøra ut som en uoverkommelig bauta for fjellskigåing, fra nordsiden er det en flott skitur i fjellskiterreng. Det er fremdeles endel kilometer som skal forseres, men med lyse lange dager er det en flott tur. 


Finse.
Finse. Foto: Marius Dalseg Sætre

Ta toget til de hvite vidder: Finse–Kjækkja–Ustaoset (13.–15. april)

Drømmer du om lange skiturer på hvite vidder, varm hytte, treretters middag og hyggelig selskap? Da er dette turen for deg. Vi tar toget til Finse og går til Finsehytta der vi tilbringer en hyggelig fredagskveld med treretters middag. Etter frokost lørdag pakker vi sekken og bruker dagen på å gå sørøstover til Krækkja. Her blir det nok en gang en sosial kveld med treretters middag. Søndag legger vi i vei på den siste og lengste etappen mot Ustaoset. Vi stopper på Tuva og tar en lengre pause der før nedkjøring til Ustaoset der vi tar toget tilbake til Bergen.

Skitur Hallingskeid.
Skitur Hallingskeid. Foto: Bjørnar Sørensen

Langs isbreer og mektige snøfonner: Hardangervidda (28.–29. april)

Det går mot lysere tider, opplev Hardangervidda-platået vinterstid med isbre og snøfonner på sitt største. Turen starter lørdag med skitur fra Finse til Rembesdalsseter som ligger ved foten av Hardangerjøkulen og Rembesdalskåka. Søndag fortsetter turen nordover mot Hallingskeid som ligger ved Bergensbanen, der vi tar toget hjem.

Medlemskap gir rabatt på fellesturer

Er du medlem i Bergen og Hordaland Turlag får du rabattert pris på våre fellesturer. I tillegg får du gode rabatter på hytteovernatting, turer og kurs. Du får også rabattert pris på turutstyr og kart i Tursenteret. Ungdom overnatter til halv pris og barnemedlemmer overnatter gratis på våre hytter. Du får også medlemsbladet Sti og Varde fire ganger i året og Fjell og Vidde rett i postkassen. Ikke minst støtter du det viktige arbeidet vårt med å vedlikeholde alle stiene og hyttene.

Annonse