Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Kurstilbudet høsten 2018

Vi har kurs i friluftsliv til høsten for barn, ungdom og voksne. Finpuss orienteringsevnene dine, lær deg å padle havkajakk, bruke GPS til turbruk, ta et klatrekurs, eller et utematkurs. Du finner kursoversikten her. 

Kurs i orientering

GPS-kurs: Orientering med GPS på tur.
(6.—8. september) 
Dette er et introduksjonskurs til bruk av GPS i tursammenheng. Kurset tar for seg nødvendig kartlære i forhold til GPS, riktig innstilling, lagring av veipunkt og navigering, innlegging av rute og navigering, innlegging og overføring av kart fra/til PC mm. Det vil bli teoriøkt torsdagkveld i Turlagates lokaler i Marken. Lørdag blir det praksis ute. 
Trykk her for mer informasjon og påmelding

Kart- og kompasskurs
Nå har du sjansen til å lære deg grunnleggende kunnskap i bruk av kart og kompass. Skal du være med på fellestur, er det kjekt å kunne følge med på kartet underveis. Skal du på tur alene, er det svært viktig at du føler deg trygg på hvordan du leser kartet og bruker kompasset.
Meld deg på kart- og kompasskurs den 29. september
Meld deg på kart- og kompasskurs den 30. september

Kurs i Havpadling og padleskole for barn

Kurs i Havpadling
De av dere som alltid har drømt om å mestre kajakkens egenskaper har nå en gylden sjanse. Dette kurset følger kursstigen til Norges Padleforbund (NPF). Her lærer du grunnleggende padleteknikk, samt redning og sikkerhet på sjøen. Vi samarbeider med Riise friluftsliv (God Tur) i gjennomføringen av dette kurset. Gjør deg klar til to fine og lærerike dager i det våte element! 
15.—16. september: NPF grunnkurs Havpadling
6.—7. oktober: NPF grunnkurs Havpadling for ungdom (16—26 år)
13.—14. oktober: NPF grunnkurs Havpadling

Padleskole med miniekspedisjon for barn 10—12 år
Barnas Turlag i samarbeid med God Tur inviterer til kajakkskole med en miniekspedisjon som avslutning for barn i alderen 10- 12 år. Bli med på en spennende reise der du blir glad i vannet, tester balansen, hopper i vannet, lærer masse padletriks, og bruker det du har lært på en miniekspedisjon som avslutning! 

Vi tester noe nytt, og ønsker å ha deg med på 7 treninger pluss en miniekspedisjon. Slik vil man få muligheten til å bli introdusert for padling i alle typer kajakker, utvikle seg over tid, bli trygg i kajakken og kose seg med en morsom aktivitet sammen med God Tur sine dyktige instruktører. Les mer om padleskolen og påmelding

Grunnkurs havpadling mai 2018
Grunnkurs havpadling mai 2018 Foto: Ronny Riise

Klatrekurs

Lær å klatre ute av våre flinke kursinstruktører. Vi holder kurs i å klatre på egne sikringer, eller sportsklatring der du klatrer ruter langs en boltet linje. Bergen har fantastiske klatrefelt å by på både for de som vil klatre trad, sport, eller begge deler. Våre klatrekurs er populære, så det gjelder å melde seg på snarest. 

11.—12. august: Innføringskurs i utendørsklatring
17.—19. august: Videregående klatrekurs-Lær naturlig sikret klatring
8.—9. september: Innføringskurs i utendørsklatring

Olav Håvik klatrer på Hjallaveggen, Sotra
Olav Håvik klatrer på Hjallaveggen, Sotra Foto: Erik Sundström

Utematkurs for medlemsfamilier

(22. september)
Er familien medlem i Barnas Turlag / Bergen og Hordaland Turlag, og kunne tenke dere å lære mer om å lage sunn mat utendørs? Bli med på inspirerende og lærerikt utematkurs med Barnas Turlag Bergen og Ruska. 
Les mer om utemarkurset og meld dere på. 

Utemat
Utemat Foto: Camilla Sagen-Hafstad

Annonse

Skrevet av Birgithe Roald 1. august 2018