Offisiell åpning av Oppstemten

Foto: Fredrik A. Kaada

Tirsdag 18. september kl. 18 blir offisiell åpning av den nye trappestien opp Ulriken.

En gave til byen

I løpet av tre sommersessonger har nepalesiske sherpaer lagt stein på stein fra Storesteinen og opp til Ulrikens topp. Nå står de flotte trappene endelig ferdig. Trappestien, som har fått navnet Oppstemten, er ca. 750 meter lang og har en høydeforskjell på 290 meter. Arrangementet er i regi av Bergen Skog og Træplantingsselskap, som i år feirer 150-års julileum.  

Bli med på tur med Byfjellstrimmen

I anledning denne åpningen har turgruppen Byfjellstrimmen satt opp en fellestur med avgang kl.17 fra Ulriksbanen nedre stasjon. Du trenger ikke å melde deg på eller være medlem for å bli med på turer med Byfjellstrimmen. Det koster heller ingenting å delta. Turen er gradert som middels tung og går i raskt tempo. Les mer om turen her.

Offisiell åpning med statministeren

Arrangement foregår like nedenfor Ulriken øvre stasjon fra kl.18. Her vil statsminister Erna Solberg beære bergenserne med å kutte snoren og åpne trappene. Det vil også bli musikkinnslag, kaffe og ulriksboller så langt det rekker. Gratis Ulriksbane fra kl. 17-19. Arrangøren oppfordrer alle til å ta med flagg og egen turkopp til kaffen som serveres under åpningen.

Annonse

Skrevet av Einar Sleire 17. september 2018