Nye sikringshytten i Kalvedalen er nå ferdig

Nye Kalvedalshytta, 1. november 2018.
Nye Kalvedalshytta, 1. november 2018. Foto: Johnny Bjørge

Et halvt års intenst arbeid er ferdig - den nye sikringshytten i Kalvedalen er nå åpen!

Hytte- og rutesjef Johnny Bjørge kan fornøyd fortelle at den nye sikringshytten i Kalvedalen nå står åpen.

– Det er en stor glede at hytten nå står ferdig og er klar for å ta i mot besøkende, sier Bjørge. – Vi bygget en ny sikringshytte i Kalvedalen for å få større kapasitet og bedre tilrettelegging for grupper og hund. Den opprinnelige hovedhytten var for trang. Nå har vi to flotte hytter i Kalvedalen. Med den nye hytten er det nå plass til både skoleklasser og andre større grupper.

Den nye Kalvedalshytten har 18 sengeplasser. Det er Bjørn Ståle Vike AS som har bygget hytten. Bjørn Vike har tidligere bygget en rekke turlagshytter, deriblant Gullhorgabu, Skålabu og han jobber nå med å ferdiggjøre nye Breidablik i Kvam.

Oppgradert hovedhytten

I tillegg til å bygge en ny sikringshytte har Turlaget oppgradert hovedhytten i samme slengen.

– Vi har satt inn større og flere vinduer for å få mer lys inn i hovedhytten. Den har fått et tosengsrom og et firesengsrom istedenfor et stort sekssengsrom. Vi har bygget nytt kjøkken, og det er kommet inn lys i hele hytten og nytt brannalarmanlegg, forteller Bjørge.

Begge prosjektene har til sammen kostet 2,2 millioner kroner. Det er Tippemidler og Olav Thon-stiftelsen som står bak finansieringen.

Nye sikringshytten i Kalvedalen.
Nye sikringshytten i Kalvedalen. Foto: Johnny Bjørge

Skogsvei til Sætervatnet i Stussdalen stengt for DNT

Bergen og Hordaland Turlag har i høst vært i drøftinger med grunneierne av den private skogsbilveien fra grinden i Stussdalen opp til parkeringsplassen ved Sætervatnet. Skogbilveien vil være stengt for DNT fram til det er kommet en løsning. Det er få muligheter til parkering langs den kommunale veien til Stussdalen. Det blir da ca. 4,5 km å gå frå Romarheimsdalen (busstopp) til stistart ved Sætervatnet. Andre innfallsporter til Kalvedalshytta er fra Nord-Kvingo og Andvik i Masfjorden, der er det også T-merkede stier.

Johnny Bjørge håper mange vil komme på besøk til den nye hytten.

– Det er blitt en veldig trivelig hytte som jeg håper blir mye brukt fremover. Jeg vil benytte anledningen til å takke alle som har vært med på dette prosjektet. Vi har en dugnadsgjeng som har bidratt godt. Takk til Per Senneseth som har tegnet hytten på dugnad, det er vi veldig takknemlig for. Stor takk til hytteutvalget også, som har jobbet med dette prosjektet helt fra starten av.

Det blir innvielsesfest i juni 2019, da blir alle invitert til åpningsfest!

Se flere bilder fra den nye sikringshytten

Klikk her for å skrive tekst.

Annonse