DNT ung Bergen: Turprogram for 2019 er åpnet

Topptur i Hurrungane med DNT ung Bergen 2018
Topptur i Hurrungane med DNT ung Bergen 2018 Foto: Eirik Tysseland, Chantal Zeppenfeld

Topptur på ski, hengekøyeovernatting, hundekjøring eller singeltur? DNT ung Bergen har åpnet turprogrammet sitt for 2019. 

Neste års turprogram til DNT ung Bergen er variert med alt fra bynære turer som "Nærtur 19-30 år" eller "Grillin`n`chillin", eller mer krevende helge- og langturer i påske og på sommeren. Her finner du noe som passer deg uansett om du liker action eller mer rolige turer. Blir du med oss på tur i 2019? Finn din tur her. ​​​​​​​

Se bildekarusell fra turer som har vært og utvalgte turer under.

Utvalgte turer og kurs med DNT ung Bergen


Nybegynner klatrekurs i Bergenshallen (15-19 år) 

Dato: 12.-13.januar

Har du lyst til å begynne å klatre? Her vil du få en grunnleggende erfaring i klatring, og lære hvordan du bruker klatreutstyr som tau, taubrems og klatresele. Kurset gjør deg i stand til å klatre sikkert inne.

Ski og hyttetur til Gullhorgabu (16-19 år) 

Dato: 01.-03. februar

Vi snører vår sekk og spenner våre ski, inn til Gullhorgabu med god glid. Ved fine værforhold får vi oppleve fantastisk natur i måneskinn, hyttekos og fine skiturer. 

Ski, swing og singel på Alexander Grieg (19-30 år) (to ulike påmeldinger for menn og damer) 

Dato: 22.-24.februar 

Vi reiser ut av byen, opp i fjellet og inn i nasjonalromantikkens rike. Den grå byen blir byttet ut med vinterkledde Bergsdalen. Dette er helgen hvor du IKKE blir kjent med nye i kebabkøen klokken tre en lørdags natt, men heller med likesinnede, glidene på to planker innover fjellet i vill og vakker Vestlandsnatur. Dette er lørdagen du lærer dine første Swing-steg eller lærer bort til en ny beundrer. Det kan oppstå kiling i magen, glitring på stjernehimmelen, god glid på skiene, nye vennskap, svetting på panna, hygging i hytteveggen og ekstra dunking i hjertet. Men mest av alt, skal vi ha det GØY! :-) 

Hundekjøring med Haukeli Husky (13-15 år) 

Dato: 08.-10.mars 

Denne helga tar vi turen ned til Haukeli Husky for å prøve hundekjøring og gå på ski. Det blir hundekjøring lørdagen hvor to og to deltakere deler på å kjøre et hundespann. Vi deler gruppa i to. All nødvendig opplæring blir gitt, så en trenger ikke ha erfaring med hundekjøring fra før.  Rundt der vi skal bo er det flotte skimuligheter, og gruppa som ikke er på hundekjøring har aktiviteter på ski. Det blir felles lunsj i villmarkscampen. På kvelden lager vi felles middag, og lørdagskveld er det mulighet for sauna og badestamp. 

Påsketur på Hardangervidda (16-30 år) 

Dato: 13.-17.april 

Denne påska går DNT ung Bergen-turen over Hardangervidda vest. Her blir det mykje påskestemning med herleg natur. Vi kjem til å bevege oss gjennom nokon spennande og mindre brukte områder av Hardangervidda som byr på flotte opplevingar.

Årets påsketur blir ein tradisjonell hytte-til-hytte tur. Vi skal innom hyttene Middalsbu, Litlos, Torehytta og Stavali. Dette blir ein tur med ein god del skigåing, men samtidig er det mykje fokus på å ha ein triveleg tur med mykje påskestemning. Det vert definitivt ei påske utanom det vanlege og ein du neppe kjem til å gløyme med det fyrste. Det er mykje å lære om Hardangervidda og utfordringane står i kø om du er interessert.

Vi håper du blir med på tur med oss i 2019! 


Annonse

Skrevet av Silje Valla 3. desember 2018