Skredvettdag lørdag 16. februar

DNT fjellsport Bergen inviterer til skredvettdag i Eikedalen skisenter lørdag 16. februar kl.10 -16.

Enkel opplæring om skred til alle

Kloke veivalg og snøkjennskap er avgjørende for å unngå skredulykker. Dersom ulykken først er ute, kan kunnskap om ulike søke- og redningsmetoder redde liv. Skredvettdagen har som formål å gi enkel opplæring om skred til alle. Her kan du lære hvordan du får trygge vinteropplevelser sammen med eksperter på området. Det er DNT fjellsport Bergen som arrangerer skredvettdagen i Eikedalen skisenter. Arrangementet er gratis og åpent for alle. Styreleder i fjellsportgruppen, Cathrine Horn, gleder seg til en dag med fokus på skredvett og gode vurderinger i vinterfjellet.

Skredvettdagen tilbyr ulike aktiviteter for hele familien, viktig informasjon om skred, oppvisning med Norske redningshunder, opplæring med Røde Kors i skredbane og konkurranser med premier som topptursekker fra Bergans. I tillegg blir det bålkos og grilling av pølser. Styreleder i DNT fjellsport Bergen, Cathrine Horn.

Gode og kloke valg

- Flere og flere drar på topptur og ferdes i bratt terreng. Det er derfor ekstra viktig med gode og kloke valg, og sette fokus på hvordan man unngår å bli tatt av skred. Vi håper skredvettdagen kan blir et fast årlig arrangement, sier Cathrine Horn i fjellsportgruppen.

Barnas Turlag i Bergen og DNT ung Bergen vil også være tilstedet i Eikedalen denne dagen. Det er satt opp egen buss til Eikedalen for ungdom hvor heiskort er inkludert. Påmelding og mer informasjon om dette tilbudet finner du her. 

Velkommen til skredvettdagen i Eikedalen skisenter!

Annonse

Skrevet av Einar Sleire 13. februar 2019