Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Fornøyd Bjarne Huse på Breidablik

Bjarne Huse er fornøyd med den nye hytten på Breidablik. Så den første gang mandag.
Bjarne Huse er fornøyd med den nye hytten på Breidablik. Så den første gang mandag. Foto: Torill Refsdal Aase.

 Mandag formiddag fikk Bjarne Huse oppleve det nye Breidablik for første gang. Han var fornøyd med det han så. 

Bjarne Huse er mannen som bygget Breidablik gjennom 40 år og solgte hyttetunet til Turlaget i 2014. Denne uken kom han opp og fikk se det nye Breidablik.

- Her er det gjort godt og skikkelig arbeid, konstaterte han.

- Den dagen jeg tok den telefonen til Turlaget, visste jeg at det ville bli betydelige forandringer. Jeg har fulgt prosessen og har sett mange bilder. Jeg var godt forberedt da vi fikk det første overblikket fra helikopteret. Minner er en ting, fremtiden en annen. En ny tid er startet på Breidablik og nå håper jeg at stedet vil bli mye brukt og at enda flere får oppleve naturen og landskapet i disse fjellene, sa han.

Bjarne Huse reiste opp med helikopter og fikk noen minutter på seg selv i tunet før resten av dugnadsgjengen kom opp. Første som ble gjort var å sette gamlehytten til lufting før han gikk inn den nye delen av anlegget på omvisning. I likhet med andre som har sett nye Breidablik, og som også kjente den tidligere hovedhytten, likte han både materialvalg og løsninger.

- De store vinduene mot sørvest gir mye lys inn i hytten. Sommers dag vil nok mange velge å sitte ute, men det er også mye hard vær her oppe og da er det jo fantastisk å kunne sitte inne i varmen og likevel nyte utsikten og naturen, sa Bjarne Huse.

Han skryter også av steinarbeidet som er utført. Tørrmuring vet han en del om. 

- Det en glede å se slikt godt arbeid.

Lyst å støtte Turlaget i arbeidet med å vedlikeholde hyttene og tilrettelegge stier? Bli medlem her.

Etter en lett lunsj var Bjarne i lag med de fire-fem andre dugnadskarer og jobbet ute i tunet. Blant annet ble en ny trebenk ble løftet på plass av helikopteret og nøye montert på plass. Den veiet 190 kilo. Den gamle var gått oppløsning og i løpet av vinteren er den nye blitt laget på et lite sagbruk i Øystese.  

Hele mandag og tirsdag ble det arbeidet for å klargjøre hytten til innvielsen i helgen. Mer blir gjort på dugnad i løpet av uken. Lørdag blir det markering med inviterte gjester, Bjarne Huse kommer, og søndag kan alle som vil gå opp og delta i den høytidelige åpningen. 

Tekst og foto: Torill Refsdal Aase.

God stemning rundt lunsjbordet på nye Breidablik mandag. Bjarne Huse til venstre sammen med venner og dugnadsfolk.
God stemning rundt lunsjbordet på nye Breidablik mandag. Bjarne Huse til venstre sammen med venner og dugnadsfolk. Foto: Torill Refsdal Aase.
Benker er viktig rundt hyttene. På Breidablik er det mange. Her prøvesittes nymontert benk mellom nyehytten og uthuset.
Benker er viktig rundt hyttene. På Breidablik er det mange. Her prøvesittes nymontert benk mellom nyehytten og uthuset. Foto: Torill Refsdal Aase.

Annonse