Nå oppgraderer vi Fonnabu

Fasadetegning, Fonnabu.
Fasadetegning, Fonnabu.

Med nytt tilbygg på 40 kvm og oppussing av hyttene vil Turlaget gjøre Fonnabu enda mer attraktiv for større grupper og kurs.

– Nå bygger vi ut den nye hytten på Fonnabu som ble bygget i 1996 med ca 40 kvm. Da får vi større stue, nytt kjøkken og tre ekstra sengeplasser, forklarer hytte- og rutesjef i Bergen og Hordaland Turlag, Johnny Bjørge. – Vi oppgraderer også gamlehytten fra 1974 med blant annet nytt kjøkken, gulv, vinduer og solcellesystem. Der blir det også tilrettelagt rom for hundeiere med senger og to hundebur.

Bakgrunnen for oppgraderingen av Fonnabu er at Turlaget ønsker å legge bedre tilrette for større grupper. Da blir det lettere å holde brekurs der, i tillegg blir det mer plass når fellesturer arrangeres dit.

Arbeidet er i gang

Fredag 9. august ble arbeidet igangsatt og prosjektet ventes å være ferdig i oktober, senest november. Det er Bjørn S. Vike som utfører prosjektet, som har en prislapp på 2,7 millioner kroner.

– Sparebankstiftelsen SR Bank har bidratt med en million kroner, i tillegg kommer det Tippemidler, men prosjektet er ikke fullfinansiert ennå, forteller Bjørge.

Fonnabu er åpen for besøk i sommer og høst

Folk kan besøke Fonnabu selv om bygningsarbeidet pågår, men de må påregne støy og rot. Et alternativ er å overnatte på Breidablikk som ligger to kilometer nord for Fonnabu.

Kvinnherad Turlag, som har tiilsyn til Fonnabu, gleder seg over at prosjektet endelig realiseres. De var med i planleggingen og er med på dugnadsarbeid på hytten.

– De har ventet på dette i flere år, og det kommer til å bli veldig bra når alt er helt ferdig, sier Bjørge. – Vi håper nå at enda flere kommer til Fonnabu for å oppleve den fantastiske utsikten der, og ikke minst få seg en tur over Folgefonna.

Fonnabu (1449 moh. ) ved brekanten av Folgefonna har 27 sengeplasser fordelt på to hytter. Første hytten her ble bygget i 1974, den gang med Jan Gideonsen som initiativtaker og formann i byggekomitéen. Påbygget kom i 1986 og den nyeste hytten ble bygget i 1996. Populært sted for alle som har bre- og turopplevelse på programmet enten til fots om sommeren eller på ski på senvinteren. Fonnabu drives av Kvinnherad Turlag sammen med Bergen og Hordaland Turlag.
Fredag  9. august ble arbeidet med oppgradering av Fonnabu igangsatt. Byggmester Bjørn S. Vike til venstre i bildet, tilsynsmann på Fonnabu Nils Gausvik til høyre. De jobbet også sammen da hytten ble reist i 1996.
Fredag 9. august ble arbeidet med oppgradering av Fonnabu igangsatt. Byggmester Bjørn S. Vike til venstre i bildet, tilsynsmann på Fonnabu Nils Gausvik til høyre. De jobbet også sammen da hytten ble reist i 1996. Foto: Johnny Bjørge
Fonnabu under byggingen av nye hytten i 1996. Også her kan du se byggmester Bjørn S. Vike (nr to fra venstre) sammen med Nils Gausvik (nr to fra høyre). Karl Olsen til venstre i bildet.
Fonnabu under byggingen av nye hytten i 1996. Også her kan du se byggmester Bjørn S. Vike (nr to fra venstre) sammen med Nils Gausvik (nr to fra høyre). Karl Olsen til venstre i bildet. Foto: Kåre Eik
Nytt tilbygg settes opp på Fonnabu.
Nytt tilbygg settes opp på Fonnabu. Foto: Johnny Bjørge

Annonse