Disse hyttene er verdt et besøk

Gullhorgabu i Bergsdalen.
Gullhorgabu i Bergsdalen. Foto: Espen Haagensen

Overnatt på en av hyttene våre i høst - en spesiell opplevelse.

Vi har hele 25 hytter i Hordaland og Sogn og Fjordane, og de står åpne for alle som vil besøke dem. Medlemmer i Turlaget får rimeligere priser på overnatting, men alle er velkommen! Vi har hytter både i Stølsheimen, Bergsdalen, Hardangervidda vest og andre hytter som f.eks Skåla, Hallingskeid og BT-hytten.

Les mer om alle våre hytter her​​​​​​​

Du kan booke din egen seng på hytten

På de fleste av våre hytter kan du forhåndsbestille sengeplass. Kun noen rom på hver hytte er åpnet for reservasjon, normalt ca halvparten av overnattingskapasiteten. Andre rom og sovehemser er åpne for alle. Det er derfor alltid plass også for gjester som ankommer uten å ha reservert seng. 

Les mer og book seng her

Hyttene i Stølsheimen

I Stølsheimen drifter vi 10 hytter. Du kan enten gå inn til én hytte og bli der, eller gå fra hytte til hytte. Selhamar turisthytte er en hytte som er lett tilgjengelig med kun halvannen times gange inn til hytten. Hytten ligger i et nydelig område med gode fiskemuligheter. Noen av de andre hyttene må du beregne opp mot 5 timer å gå inn til, som f. eks. Norddalshhytta. Eller hva med å besøke Vatnane, Skavlabu eller Vardadalsbu? Mulighetene er mange i Stølsheimen.

Tips: En populær tur er Trekanten i Stølsheimen - den kan du lese mer om her.

Les mer om våre 10 hytter i Stølsheimen og velg hvor du vil dra her.

Selhamar turisthytte.
Selhamar turisthytte. Foto: André Marton Pedersen

Selvbetjent vs ubetjent hytte

Det er forskjell på selvbetjente og ubetjente hytter. De selvbetjente hyttene har fullt utstyrt kjøkken, soverom, oppholdsrom, proviantlager, gass og ved. Her finner du proviantliste ​​​​​​​(utvalget kan variere utover i sesongen). De ubetjente hyttene har samme standard og innhold som de selvbetjente - men med én viktig forskjell: De har ikke proviantlager.

Hyttene i Bergsdalen og Kvammafjella

Hyttene vi har i Bergsdalen er mer besøkt enn hyttene våre i Stølsheimen. Kanskje det er fordi det er litt kortere vei til Bergsdalen enn til Stølsheimen? Du kan gå fra hytte til hytte, eller dra inn til en hytte og bli der i helgen.

Hva med lille, koselige Kiellandbu med utsikt over Hardangerfjorden og Folgefonna? Eller arkitettegnede Gullhorgabu. Dette er vår nest mest besøkte hytte i Bergsdalen. Fra Småbrekke tar det ca 3 timer å gå inn til hytten. Vending troner som vår mest besøkte hytte, og ligger knappe tre timers gange fra Hamlagrøosen. Bitevillig fisk i elven.

Tips: Prøv den populære turen Vending–Gullhorgabu–Høgabu

Her kan du se hyttene i Bergsdalen - hvilke vil du besøke?

Breidablik i Kvammafjella.
Breidablik i Kvammafjella. Foto: André Marton Pedersen

Breidablik og Kalvedalshytta

I år har vi fått bygget nye Breidablik som ligger i Kvammafjella. Det er blitt en fantastisk flott hytte med 24 sengeplasser. Det å komme til dette koselige hyttetunet er en opplevelse i seg selv. Om du har tid, så prøv å få med deg denne hytten.

Et annet alternativ er nye Kalvedalshytta. Den ligger ved Storavatnet i Eikefetvassdraget, mellom Romarheimsdalen og Masfjorden. 18 sengeplasser og to hundebur. 

Hyttebesøket A–Å

Noen er usikker på hva de skal gjøre når de kommer til en hytte. Vel, det er ikke noe hokus pokus. Når du ankommer skriver du deg inn i protokollen, og deretter fyrer du gjerne i peisen og tar du ut det du vil spise fra proviantlageret. Vi har et system basert på tillit som vi er stolte av: Ta ut det du vil spise og betal for det etterpå når du drar, enten med betalingsfullmakt eller med VIPPS.

Et tips er å laste ned appen DNT Hyttebetaling, der kan du betale både overnatting og maten du spiser.

Hyttebesøket fra A til Å - slik bruker du en turisthytte

Betalingsfullmakt fylles ut på Grindaflethytta.
Betalingsfullmakt fylles ut på Grindaflethytta. Foto: André Marton Pedersen

Utleiehytter i Byfjellene

Vil du ikke dra så langt i helgen? Det finnes også gode alternativer til hytteovernatting i Byfjellene. Tranehytten, Turnerhytten og Viggohytten er hytter som du kan ta med venner og familie og overnatte på. Tuba Kuba er også et alternativ, men der er det lang venteliste. 

Sjekk ut utleiehyttene i Byfjellene her

Vi ønsker deg en virkelig god høst på våre hytter i fjellet.

Viggohytten på Gravdalsfjellet.
Viggohytten på Gravdalsfjellet. Foto: Elisabeth Skage

Annonse