2019 oppsummert

Offisiell åpning av Breidablik, 30. juni 2019. Bjarne Huse klippet den røde snoren.
Offisiell åpning av Breidablik, 30. juni 2019. Bjarne Huse klippet den røde snoren. Foto: André Marton Pedersen

2019 var et innholdsrikt år for Turlaget med mange høydepunkter.

2019 var fullpakket med flotte turer og opplevelser, og vi håper at du som medlem har fått mye glede av medlemskapet ditt i Turlaget. Støtten fra deg og andre medlemmer gjør at vi har kunnet videreutvikle tilbudet vårt.

To nye hyttebygg

Vi har i 2019 for eksempel fått reist to nye hyttebygg. Med sikringshytten ved Kalvedalshytta i Nordhordland har vi fått flere sengeplasser i et nydelig vestlandsterreng. Og så har vi eventyrriket Breidablik i Kvammafjella. Dette fantastiske hyttetunet, med utsikt over Hardangerfjorden og Folgefonna, er virkelig et sted å besøke. Men vi gir oss ikke der. Nå har vi restaurert Alexander Grieghytten i Bergsdalen, som er blitt universelt tilrettelagt, og Fonnabu har fått et nytt, sprekt tilbygg som er enda bedre egnet for større grupper og kurs.

Vedlikehold av våre stier

Vi har også rustet opp flere av våre stier. Stien langs Storlitjørn til Gullhorgabu turisthytte i Bergsdalen har fått seg et skikkelig løft, det samme har stien fra Breidablik til Søre Hamlagrø. Videre er stiene mellom Vatnane og Åsedalen remerket, det samme er ruten fra Vardadalsbu til Straume. Turen din blir lettere og tryggere å gå. Lokallagenes dugnadsinnsats innen stiarbeid, turlederskap, hyttedugnad og styrearbeid m.m. utgjør over 100 000 timer pr år. En stor takk til våre iherdige frivillige som står bak alt dette.

Vindkraftsaken

Så har vi vindkraftsaken. Det har blåst kraftig over det ganske land, ikke minst her på Vestlandet. Vi frykter for våre dyrebare turområder og tar kraftig til motmæle når vindkraftindustrien prøver å frata oss verdifulle friluftsområder. Takk til deg som støtter vårt arbeid gjennom din medlemskontingent, og til alle som engasjerer seg i saken. Over 5000 høringssvar ble sendt til Olje- og energidepartementet, og nå har regjeringen skrotet nasjonal ramme. Politikerne skjønner at de må lytte til lokalbefolkningen.

Stor aktivitet gjennom hele året

Kom deg ut-dagene var en suksess, med flere tusen deltagere i hele Hordaland. Titur Bergen fikk folk ut på nye topper. UT.no ble relansert i 2019, hele Norges største digitale turplanlegger. Den nye hytteappen DNT Hyttebetaling ble også lansert i fjor. Den gjør det enkelt for deg å betale for hytteoppholdet og proviant. Husk å laste den ned på mobilen din før turstart.

Det popper opp nye Turboklubber for barn, og gjennom ferskingkursene våre i skolen fikk mange nye elever en smak på friluftslivet.

Hele tiden utdannes nye turledere som gleder seg til å ta deg med på tur. Over 2000 turer og kurs er arrangert i 2019. Har du fått bli med på en eller flere av dem? Det er mye å velge mellom.

Finn din neste tur her

Bli medlem i Turlaget

Som medlem i Turlaget får du rimeligere turer og en rekke medlemsfordeler. Du får gode rabatter på våre hytter, turer, kurs og utstyr i Tursenteret i Marken. Barnemedlemmer overnatter gratis på våre hytter. Ikke minst får du tilsendt Sti og Varde rett hjem i postkassen fire ganger i året, samt Fjell og Vidde. Gjensidige gir gode rabatter til alle DNT-medlemmer. Men kanskje den viktigste grunnen til å være medlem i Turlaget er nettopp støtten du gir oss. Med din og andres støtte kan vi fortsette å utvikle tilbudet vårt, kjempe for de verdifulle friluftsområdene våre og gi enda flere folk naturopplevelser for livet.

Vi håper du har lyst til å være medlem hos oss i 2020.

Her kan du bli medlem i Turlaget

Annonse