Alexander Grieghytten totalrenovert

Alexander Grieghytten i Bergsdalen, januar 2020.
Alexander Grieghytten i Bergsdalen, januar 2020. Foto: André Marton Pedersen

Omfattende oppgradering over flere perioder har resultert i en helt ny utgave av Alexander Grieghytten i Bergsdalen. 

Store forandringer

Allerede i 2017 startet den første perioden med oppgraderingen av Alexander Grieghytten. Da ble hele underetasjen totalrenovert med helt nye garderober, dusjer, toaletter, aktivitetsrom og badstu. Nå er resten av hytten også pusset opp.

– Alexander Grieghytten ble bygget i 1972, og hadde et stort behov for oppgradering. Med denne totalrenoveringen håper vi det vil gjøre hytten mer interessant for både bedrifter, skoleklasser og rullestolbrukere. Det vil være en følelse av å gå inn i en helt ny hytte, forteller  en entusiastisk hytte- og rutesjef i BHT, Johnny Bjørge.

Han kan blant annet ønske en helt ny brukergruppe velkommen.

– Hytten er nå tilrettelagt for funksjonshemmede med bl. a. egen heis og terskelfrie rom, og man kan kjøre helt frem til hytten sommerstid, sier Bjørge.

Om hytten

Nå står hele hovedetasjen og loftet ferdig oppgradert med nytt gulv, vinduer, dører og nytt kjøkken. I tillegg er det laget til ny uteplass, taket har blitt skiftet og hytten har blitt malt.

Totalt sett har hytten tre etasjer med badstue, aktivitetsrom, toaletter og garderober med dusj i kjelleretasjen. I 1. etasje er det kjøkken, spisestue, soverom og peisetue, mens det er soverom i 2. etasje. 

– Totale kostnader for prosjektet kom på rundt 6 millioner kroner, sier Bjørge.

Flotte turmuligheter   

Området rundt Alexander Grieghytten har en rekke flotte turmuligheter å by på. Hamlagrøhornet, Mykkeltveitveten, Krampane nord for hytten, Kjerringafjellet og Storliknausen sør for hytten, er alle flotte toppturmål. Ellers må det også nevnes at dagstur til Vending turisthytte er en flott utflukt i ett gjestfritt terreng som passer de aller fleste.  

Om vinteren brøytes det langrennsløyper i nærheten av Hamlagrø løypelag. Utenfor hytten er det bakker for lek og moro, utepeis og grill. Tursenteret vårt i Marken kan gi mange gode turtips og informasjon.

Populær utleiehytte

Alexander Grieghytten er en populær utleiehytte, både sommer og vinter. Hytten ligger fint til øverst i Bergsdalen ved Hamlagrøosen, med kort avstand fra veien. Den er romslig og svært godt egnet for skoleklasser, firma eller organisasjoner. Verdt å merke seg er at hytten ikke er tilgjengelig for enkeltbesøk som andre DNT-hytter. Ved utleie disponerer gruppen som leier hele hytten alene.

– Kos dere i peisestuen, lag en deilig middag sammen på det nye kjøkkenet, arranger en bordtenniskonkurranse i kjelleren, eller ta dere en avslappende stund i lag i den nye badstuen. Velkommen skal dere være! sier Bjørge.

Se bildene av den nye Alexander Grieghytten

Fakta om Alexander Grieghytten

- Ubetjent utleiehytte i Bergsdalen

- Totalt 34 sengeplasser

- Leiepris er kr 6.600,- pr døgn

- Booking på bht@dnt.no eller tlf. 55 33 58 10

- Depositum for nøkkel: 400 kr

Hvordan komme seg til Alexander Grieghytten?

Hytten ligger halvannen timers kjøretid fra Bergen. Du kjører til Dale, deretter følger du veien mot Hamlagrøvatnet. Det er parkeringsplass på venstre side av veien og herfra går det 400 meter til hytten. Turen tar ca 10 minutter.

Sjekk også våre nettsider om transport og rutetider.

Annonse