Arne Superhelt (4) til Vending

Arne Superhelt (4).
Arne Superhelt (4). Foto: André Marton Pedersen

Du kjenner kanskje til Hulken? Han er supersterk og blir grønn når han er sint. Arne Superhelt er enda sterkere, men han er ikke grønn på ski.

Vet du hva en superhelt er? Det er en person med overmenneskelige krefter som er på de snille sitt lag. Du kjenner kanskje til Hulken? Han er supersterk og blir grønn når han er sint. Da kaster han gjerne biler på slemme folk. Eller har du hørt om superhelten Batman, som bor i Gotham City og redder barn fra den skumle Jokeren? Spiderman er en annen kul superhelt. Han er delvis menneske og delvis edderkopp og kan klatre opp den bratteste husvegg og bekjempe skurker og forbrytere i nattens mulm og mørke.

Men det finnes enda en superhelt, en som du kanskje ikke har hørt om før. Han er nemlig helt forskjellig fra alle de superheltene du har hørt om tidligere.

Det er Arne Superhelt på 4 år!

Arne Superhelt på vei opp noen bakker mot Vending.
Arne Superhelt på vei opp noen bakker mot Vending. Foto: André Marton Pedersen

En annerledes superhelt

Arne Superhelt har ikke kappe, maske eller trang trikot. Istedenfor Batmobil har han ski på beina. Istedenfor høyteknologiske våpen har han staver. Istedenfor maske har han lue. Nå er han på vei til Vending turisthytte i Bergsdalen på ski sammen med foreldrene og søstrene sine – helt for egen maskin! Å gå 7 kilometer på ski i stort sett oppoverbakker krever egne superkrefter, og det har Arne. Iallfall rett etter at han har fått en sjokoladebit.

Utseendet kan bedra

Hvis du ser på kroppen til Arne, så ser den helt vanlig ut. Den er slank og smidig, akkurat som en normal 4-årings kropp. Men under ullgenseren og skibuksen skjuler det seg noen virkelige superkrefter – og en super innstilling! Han vil gå alene til Vending på ski, uten hjelp av mamsen eller papsen. Og nå tråkker han oppoverbakkene så svetten siler nedover pannen.

Men enhver superhelt har sin erkefiende. Og Arnes fiende er de laaaange oppoverbakkene. De er slitsomme å gå, og de er bratte og glatte. Whoosh, så faller Arne Superhelt, men han reiser seg opp igjen, tørker svetten og fortsetter å gå mot hytten.

Det er dét ekte superhelter gjør. Uansett hvor mye motstand det blir, så gir de aldri opp.

Mens Batman er glad i raske biler og Spiderman liker trange klær, så liker Arne sjokolade. Det er helt utrolig hva som skjer når han får en sjokoladebit i munnen. Da flyr han oppover bakkene i turbofart – akkurat som Supermann!


Gikk alene til Vending

Når Arne endelig har kommet frem til Vending, har det gått over 5 timer. Du skulle tro at han ville segnet sammen i snøen og krøket seg i fosterstilling. Men nei da! Arne Superhelt er ikke sliten. Ikke det spøtt! Nå vil han spille badeball-fotball på Vendingstjørn sammen med de andre barna.

Har du også lyst å gå til Vending på ski? Les mer her.

Badeball er gøy å ha med seg om vinteren også.
Badeball er gøy å ha med seg om vinteren også. Foto: André Marton Pedersen

Hytte: Vending

Rute: Hamlagrøosen–Vending (7 km)

Tid: 3 timer, lengre tid hvis du har små superhelter med.

Vending passer for barnefamilier. Hytten er romslig, og det er en fin akebakke rett bak hytten. Utenfor kan barna også grave små snøhuler, og er det trygg is på vannet, kan de spille badeball-fotball der.

Annonse