Arkivert artikkel!

Artikkelen er ikke lenger aktiv og innholdet kan derfor være utdatert.

Turlaget avlyser alle turer og aktiviteter frem t.o.m. 13. april

Foto: André Marton Pedersen

Vi avlyser nå av smittevernomsyn alle våre turer, kurs, møter og aktiviteter frem t.o.m.13. april.

En dugnad for fellesskapet

Gitt den raske utviklingen i COVID-19 situasjonen og myndighetenes innstendige råd om at vi alle nå slutter opp om dugnaden for å begrense koronasmitten har vi i Bergen og Hordaland Turlag besluttet å avlyse alt av turer, kurs, møter og aktiviteter frem t.o.m. 13. april. Alle som er påmeldt til fellestur, kurs eller andre aktiviteter frem til da vil få dekket påmeldingsavgiften. Vi jobber nå med å informere de involverte. 

Turprogrammet vårt etter 13. april er åpent for påmelding.

Tursenteret fysisk stengt, men besvarer henvendelser

Tursenteret i Marken vil i første omgang være fysisk stengt f.o.m. i dag og t.o.m. 19. mars, men vi vil besvare e-poster, telefoner og henvendelser i sosiale medier. Dere kan kontakte oss på e-post: bht@dnt.no eller telefon: 55 33 58 10. Vi besvarer henvendelser mandag–fredag fra kl 10 til 16.

Vi vurderer situasjonen fortløpende og vil muligens forlenge tidsperioden Tursenteret vil holde stengt. 

Store arrangement

Det er fortsatt lenge til 31. mai når 7-fjellsturen er planlagt holdt. Vi vil holde dere oppdatert om hva som skjer med 7-fjellsturen via vår nettside og sosiale medier. Angående andre store arrangementer vil vi gjøre fortløpende vurderinger sammen med aktuelle lokallag. OPPTUR for alle åttendeklassinger vil avklares snarlig. Årsmøtet til Bergen og Hordaland Turlag 1. april er avlyst.

Vent med hytte til hytte-turer

Turlagshyttene våre er åpne, men vi oppfordrer om ikke å dra på noen av våre hytter nå. Hyttebooking er derfor stengt t.o.m. 13. april. Følg helsemyndighetenes tiltak om å unngå fritidsreiser. Vent med hytte til hytte-turer og utsett planlagte langturer. Dette er ikke tiden for å tillegge redningsmannskap og helsetjenesten potensielt ytterligere belastninger. Ta heller en luftetur der du bor. Frisk luft, dagslys og bevegelse gjør godt, spesielt når dagene er snudd opp ned for oss alle.

De som har booket sengeplass på en av våre turlagshytter frem t.o.m. 13. april får pengene refundert. Kontakt da Tursenteret på e-post: bht@dnt.no eller telefon: 55 33 58 10.

Det beste treningsrommet vi har nå er utendørs. Vi oppfordrer til egenaktivitet. God tur!

4 råd til deg som skal ut på tur

  • Kjenn på egen form før du legger ut på tur. Er du ikke i slag, bli hjemme slik at du unngår å eventuelt smitte andre. 
  • God håndhygiene. Vask hendene ofte og grundig med såpe og lunkent vann, spesielt når du har vært ute blant folk. Alkoholbasert hånddesinfeksjon, f.eks. Antibac, brukes hvis håndvask ikke er mulig. 
  • God hostehygiene. Host i papirtørkle som kastes straks etter bruk etterfulgt av håndvask, eller hoste/nyse i albuekroken dersom du ikke har papirtørkle tilgjengelig.
  • Hold avstand (minst 1 meter) til andre personer.

Vi vil ellers minne om å følge Fjellvettreglene når du skal ut på tur.

Annonse