Bli med på Bergenstrimmen

Utsyn frå Blåmanen mot Ulriken, Løvstakken og bergensdalen mot sør.
Utsyn frå Blåmanen mot Ulriken, Løvstakken og bergensdalen mot sør. Foto: Nicolas Rodriguez

Med Bergenstrimmen kan du oppdage nye turmål og konkurrere mot andre i antall poeng.

Som en fin aktivitet i nærmiljøet har Bergen og Hordaland Turlag lansert Bergenstrimmen. Det er et enkelt turkonkurransekonsept som gjør det mye mer motiverende å komme seg ut på tur! Du går på tur til ulike topper og turmål, sjekker inn på turmålet med appen på mobilen, og får poeng avhengig av hvor krevende turen er. Hittil er nærmere 800 personer med, blir du også med?

Vi har delt Bergenstrimmen inn i fire soner: Bergenstrimmen Sør (Fana og Ytrebygda bydel), Bergenstrimmen Vest (Laksevåg og Fyllingsdalen), Bergenstrimmen Sentrum (Årstad og Bergenhus) og Bergenstrimmen Nord (Arna og Åsane). Last ned Trimpoengappen og bli med på konkurransen i ditt nærmeste turområde. Du kan bli med på en, eller flere konkurranser.  

Oppdag nærmiljøet ditt og kom gjerne med forslag til turmål du vil ha med

Trimpoeng er en fin mulighet å bli kjent med ulike turmål i Bergen. De fleste av turene har gps-spor og alle har turbeskrivelse.  Du må ikke følge gps-sporet til målet. Du kan gå andre stier, og du kan finne andre stier til målet på ut.no Foreløpig er det 11 turmål i hver Bergenstrim, men vi vil legge til flere turmål etterhvert. Dette er turmålene som er med hittil:

Bergenstrimmen Sentrum: Søre-Midtfjellet, Rundemanen, Blåmanen, Permisjonsstien, Turnerhytten, Åsebu, Landåsfjellet, Løvstakken, Ankerhytten, Sandvikshytten og Ørneberget. 

Bergenstrimmen Nord: Vikinghytten, Stallane, Skåldalsnipa, Einhovden, Storsåta, Ådnanipa/Arnanipa, Tunesfjellet/Repparåsen, Hetlebakksåta, Toppenipa, Almås, Veten.

Bergenstrimmen Sør: Erdalsvarden, Stordalsfjellet, Livarden, Grønhaugen, Vardafjellet, Hamrefjellet, Solbakkefjellet, Stendafjellet, Skinfloren i Hordnesskogen, Mørkevatnet i Arboretet, Lyseskarfjellet.

Bergenstrimmen Vest: Løvstakken, Damsgårdsfjellet, Olsokfjellet, Gullsteinen, Gravdalsfjellet, Viggohytten, Eikelifjellet, Lyderhorn, Skarpafjellet, Såta (Knappenfjellet), Gullaksdalen.

Hvis du har forslag til nye turmål, så kan du tipse om det i appen (når du står på turmålet du ønsker å ha med), eller til Tursenteret på bht@dnt.no, telefon 55 33 58 10 (10–16).

Hvordan melde seg på?

1. Last ned Trimpoeng-appen

iPhone eller Android telefon. Har du deltatt i en Trimpoeng konkurranse før, trenger du ikke gjøre dette. Last ned med din iPhone eller Android.

2. Registrer deg med navn, mobilnummer og e-post adresse. Du mottar så et passord via sms.

Prisen er 75 kr for medlemmer og 150 kr for ikke-medlemmer.

Ikke medlem? Meld deg inn i Turlaget her.

Trimpoeng-suksess på Bømlo

Det er flere av våre lokallag som allerede har tatt i bruk Trimpoeng, og de melder om stor entusiasme blant deltagerne, og drivende konkurranseinstinkt. Det var Bømlo Turlag som var første ute med Trimpoeng av lokallagene i Bergen og Hordaland Turlag.

– Vi startet allerede i 2016 og det var suksess fra dag én, sier styreleder i Bømlo Turlag, Nils Magne Helle. – Toppåret vårt var i 2018. Da hadde vi 23 000 innsjekkinger på konkurransen Topptrimmen og Familietrimmen hadde 17 000 innsjekkinger! Det tok jo helt av! Vi hadde mellom 5oo og 700 deltagere, sier han.

Dropper sydentur

Nils Magne forteller om 70-år gamle damer som ikke vil gå på tur med ektemannen sin lenger for «det gir jo ingen poeng».

– På Siggjo hadde vi vår første innsjekking i Trimpoeng-appen ett minutt etter midnatt i år! sier Nils Magne. – Det er kjempegreier! Det var bra at vi hadde alt klart... Jeg hadde vært ille ut om de ikke hadde kunnet sjekket inn da, ler han.

Nils Magne tror grunnen til at Trimpoeng er så populært er at det trigger konkurranseinstinktet til folk. Alle finner en de kan konkurrere med, uansett hvor de ligger på listen.

– Jeg har hørt om folk som ikke kunne dra på sydenferie, for da ville de mistet poeng, ler Nils Magne.

Trimpoeng i våre lokallag

Bor du i Bjørnafjorden kommune eller på Bømlo? De har sine egne Trimpoeng-konkurranser som du kan bli med på.

Les mer om Fusa Turlag og Os Turlag sin Bjørnafjordtrimmen her

Her kan du bli med på Bømlo Turlags Topptrimmen.

Les mer om Vaksdal Turlags Fjelltrim 2020 her

OBS! Husk å velge tur etter evne og etter værforholdene på dagen. Husk at det ofte er kaldere i høyden. Ta med og på deg nødvendige klær og utstyr til å klare deg ved et værskifte. Sjekk værmeldingen for turmålet før du går. Varme, vindtette og vantette klær, lue og votter må med på de lengre turene. Vi anbefaler også en vindsekk, et liggeunderlag og en enkel førstehjelpspakke. Kart og kompass , eller gps, eller mobil til orientering må også med. Matpakke og drikke til lengre turer. 

Annonse