Turlagshyttene fortsatt stengt

Gullhorgabu og de andre turlagshyttene er fortsatt stengt, og fungerer i praksis kun som nødbu.
Gullhorgabu og de andre turlagshyttene er fortsatt stengt, og fungerer i praksis kun som nødbu. Foto: André Marton Pedersen

Selv om myndighetene opphevet hytteforbudet 20. april, må turlagshyttene fortsatt holde stengt.

Den 20. april ble hytteforbudet opphevet, men myndighetenes oppfordring om å unngå unødvendige fritidsreiser gjelder fortsatt. Vi skulle så gjerne ønsket dere velkommen på turlagshyttene, men det er fortsatt for tidlig å åpne de for besøk pga smittvernomsyn Covid-19. Hytte- og ruteutvalget i Turlaget diskuterer ulike løsninger, og håper på å kunne åpne hyttene, om enn i begrenset omfang, så snart det lar seg gjøre. Foreløpig har vi stengt hyttene for booking frem til 1. juli, men vi håper selvsagt å kunne åpne de opp før det.

Vi jobber også med å finne ut hvordan vi kan tilrettelegge for turer og aktiviteter innenfor de regler og anbefalinger som gjelder. Vi ønsker å komme i gang med tilbudet vårt så raskt som mulig, samtidig må vi sørge for at frivillige, medlemmer og gjester får nødvendig informasjon og vet hvordan de skal gå frem.

Kortreist friluftsliv

En positiv effekt av annerledespåsken er at folk har oppdaget nye, flotte turmål i nærmiljøet sitt. Søket etter nærturer på UT.no har vært eksepsjonelt stort. For påsken 2020 har UT.no hatt en trafikkøkning på 70 prosent, sammenlignet med påsken i fjor. Ca 300 000 brukere har funnet sin nærtur på portalen i løpet av påskedagene.

Gjennom påsken har DNTs frivillige turledere delt et tyvetalls turtips på Instagram under emneknaggen #giturenvidere. Dette for å løfte frem turer som litt færre kjenner til.
  – Over 1000 bilder har blitt delt. Sammen bidro UT.no og våre digitale turledere til at turtrafikken ble litt mer spredt. Vi kommer til å fortsette denne satsningen slik at vi kan spre trafikk og redusere smitterisiko, sier generalsekretær Dag Terje Klarp Solvang.

Inntil vi kan åpne turlagshyttene og aktivitetene våre igjen vil vi fortsatt oppfordre om å bruke nærmiljøet. Mange lokallag har egne digitale turposter med nære og spennende turmål. Vi gleder oss enormt til å kunne ønske alle velkommen med ut på tur igjen.

Annonse