10 gode grunner til å være medlem i Turlaget

Grottetur til Telavåg på Sotra, april 2020.
Grottetur til Telavåg på Sotra, april 2020. Foto: Heidi Reisegg Endal

De flotte turlagshyttene, de t-malte stiene, det viktige naturvernarbeidet, dugnaden, aktivitetstilbudet og rabattene. Det er mange gode grunner til å være medlem i Turlaget. Vi trenger din støtte nå.

Vil du ta vare på naturen vår? Støtte arbeidet med å vedlikeholde våre stier og hytter? Bidra til at oppvoksende generasjoner også får flotte naturopplevelser? Medlemskapet ditt betyr mye. Er du medlem i Turlaget støtter du vårt allsidige arbeid, samtidig som du får mange fordeler.

Her er 10 gode grunner å være medlem i Turlaget.

1. Du får tilgang til over 560 hytter og støtter hyttetilbudet vårt

Som medlem i Bergen og Hordaland Turlag får du ikke bare tilgang til og rabatt på våre 25 hytter, men til over 560 hytter over hele landet. Du bidrar også til at hyttene tas vare på og mottar forsyninger av mat og brensel. Du bidrar til malingsstrøk, til at taket blir reparert, og at matlagre blir fylt opp. En tilrettelegging av naturopplevelser som dette er helt unikt i verdenssammenheng, og det hadde ikke vært mulig uten deg som medlem.

Se hyttene våre her.

2. Du støtter naturvernsarbeidet vårt

Naturen er sårbar, og det er vårt ansvar å ta vare på den. Den er grunnlaget for vår eksistens, men også grunnlaget for friluftslivet vårt. I år 1900 var halve Norge dekket av villmark. I dag er det bare 12 prosent villmarkspreget natur igjen i Norge. Naturen ofres ofte til fordel for stadig nye utbygginger. Skal vi fortsatt ha urørt natur i fremtiden, må vi ta vare på det lille som er igjen. Ved å bli medlem støtter du vårt arbeid for å bevare naturen vi alle er så glad i. Din støtte bidrar til at fremtidens generasjoner også kan få naturopplevelser for livet.

3. Du er med å vedlikeholde stiene

Hva hadde vel en tur i fjellet vært uten de røde T-ene? De som viser deg den trygge veien fra hytte til hytte, som guider deg til de vakreste utsiktspunktene, og gir deg naturopplevelser for livet, gang på gang, år etter år. Helt siden 1868 har DNT jobbet med å legge til rette for et enkelt og aktivt friluftsliv, og i dag står det 1 millioner T-er og viser vei langs 22 000 kilometer med sti. Som medlem i Turlaget er du med og støtter dette viktige arbeidet.

Bli medlem

4. Du får rabatt på turer og kurs

Hvert år arrangerer vi over 2000 turer og kurs. Det er vi veldig stolte over. Vi har alt fra trilleturer med de minste til seniorturer for de eldste. Vi har enkle nybegynnerturer og krevende fjellsportturer. Noe for enhver smak. Som medlem i Turlaget får du medlemspris på alle disse turene og kursene. Se turkalenderen vår (fra 1. juli og fremover) og se hva du vil bli med på.

Bli medlem


5. Du støtter dugnadsarbeidet

Dugnad er en tradisjon med dype røtter i landet vårt, og for oss er dugnaden en forutsetning. I 2019 la våre ildsjeler ned 61,6 årsverk i dugnad. Det er imponerende! Disse ildsjelene bidrar til å gi deg naturopplevelser for livet i form av 25 hytter, 4400 kilometer med merkede stier og over 2000 små og store arrangementer i året. Men dugnaden må også finansieres. T-ene trenger maling, broene og kloppene må lages, og hyttene må fra tid til annen vedlikeholdes av mer enn vaskekluten. Som medlem i Turlaget støtter du dugnadsarbeidet, og bidrar til at flere kommer seg ut på tur. 


6. Du får medlemsbladene Sti og Varde og Fjell og Vidde rett i postkassen

Sti og Varde er Bergen og Hordaland Turlags eget medlemsmagasin som kommer ut fire ganger i året. Der kan du lese inspirerende turtips, se kommende turprogram og få siste nytt fra turlaget. Fem ganger i året kommer Fjell og Vidde ut, med tips og inspirasjon til et aktivt og allsidig friluftsliv på fjellet, i skogen og langs kysten. Hvert nummer av Fjell og Vidde leses av 400 000 nordmenn, og har gitt turinspirasjon og gode råd til norske friluftsfolk i generasjoner. Medlemmer i Barnas Turlag får Turboposten to ganger i året.


7. Du får turtips og rimeligere turutstyr hos Tursenteret i Marken

Tursenteret vårt er selve spydspissen på lokal kompetanse om friluftsliv og fjellene våre. Våre dyktige turveiledere kan du spørre om nær sagt hva du vil. De gir deg gode råd og tips om alt fra utstyr og pakking av sekken til neste sommerferie, eller en helgetur i nærmiljøet der du bor. I tillegg får du som medlem rabatt på utstyr og klær i Tursenteret. 

8. Du får gått på tur med andre

Er du litt usikker på kart og kompass, eller mangler noen å gå på tur med? Da er fellestur noe for deg! Opplev nye landskap i trygge rammer med erfarne turledere. Enten du er ung eller gammel, helt fersk eller erfaren, om du ønsker å gå på tur i mange dager, eller kun noen timer – vi har turen for deg. Vi arrangerer også kurs i klatring, bre, padling og andre aktiviteter som krever spesiell kompetanse. Vi har tilbud for alle, fra nybegynnere til instruktører. 

Bli med oss og utforsk et nytt turområde i år! 

Se turprogrammet vårt fra 1. juli og fremover her​​​​​​​

9. Du får familien ut på tur

Ønsker du å gi friluftsgleden videre til barna dine? At de også skal føle gleden ved å gå på en sti, nå toppen, eller kjenne lukten av våt mose og lyng en vakker sommermorgen? At de skal få mestringsfølelsen ved å bære sekken selv, og kjenne gleden ved å utforske hva som finnes rundt neste sving? Barnas Turlag er et nært fellesskap der familier med barn kan gå på tur sammen og få nye opplevelser i nærområdet.  

Bli familiemedlem


10. Du sparer penger

Visste du at ungdommer som er medlemmer i Turlaget overnatter for under halv pris på turlagshyttene? Og at barnemedlemmene overnatter gratis? Vi har mange gode samarbeidsavtaler. Som medlem i Turlaget får du 15% rabatt hos Platou Sport og gode rabatter hos Gjensidige forsikring.

Vi håper du som ennå ikke er medlem ønsker å bli det, og at du som er medlem fortsetter å bruke tilbudet vårt og støtte oss fremover. Det setter vi veldig pris på. Riktig god tur!

Tekst: Ingvild Lundberg Bakke, John Petter Nordbø og André Marton Pedersen

Annonse