Fortsatt stengte hytter - jobber for gjenåpning

Hallingskeid turisthytte er trolig en av de første hyttene som blir åpnet for besøk.
Hallingskeid turisthytte er trolig en av de første hyttene som blir åpnet for besøk. Foto: André Marton Pedersen

Turlaget jobber for gradvis gjenåpning av hyttene, men foreløpig er hyttene stengt for besøkende frem til 1. juli.

Jobber mot snarlig åpning av hyttene

Vi i Turlaget vil svært gjerne åpne hyttene våre for besøkende og vi jobber for å finne god og trygg måte å kunne gjenåpne våre turlagshytter på. Foreløpig er alle våre hytter stengt for booking frem til 1. juli, men målet vårt er å få åpnet hyttene allerede i løpet av mai og fremover mot sommeren. Vi kommer til å åpne forsiktig opp etter nøye vurdering internt og i samråd med smittevernmyndighetene. Med tiltakene vi vil iverksette, så vil smittefaren være liten. 

Alle hyttebesøk må forhåndbookes

Etterhvert som vi gjenåpner hyttene, så blir det en viktig endring fra tidligere: Frem til nå har vi sagt at det alltid er plass på turlagshyttene og at ingen blir avvist. Slik blir det ikke i år. Alle som skal bo på hyttene våre må bestille i forkant. Det er ikke mulighet for drop-in, dagsbesøk eller å låne do om man er på tur i området rundt hytten. Du forhåndsbooker hytten på www.ut.no. 

Du må booke hele hytten

Du kan ikke bare bestille sengeplass til deg selv, du må bestille hele hytten. Det vil i starten kun være mulighet å booke hytten i helgen, og da fra fredag til søndag til en fast pris. På grunn av smittevern må hytten holdes stengt i minimum tre dager før neste besøk.

Maks fem personer

Maks personer på hytten er fem. Et reisefølge består derfor av maksimalt fem personer, unntatt for personer som lever sammen til daglig. Hvis dere er en husstand med flere enn fem personer som bor sammen kan dere altså booke hytten, ellers er makstaket fem personer.

Hvilke hytter som åpner opp først, når det skjer og hvordan det blir gjort kommer vi tilbake til når vi har alle detaljer klare.

Vi gleder oss masse til å kunne ønske dere velkommen til fjells!

Annonse