Fjellturer på Vestlandet

På vei ned fra Oksen, utsikt mot Hardangerfjorden.
På vei ned fra Oksen, utsikt mot Hardangerfjorden. Foto: André Marton Pedersen

Her er oversikten over våre fjellturer på Vestlandet i sommer 

Bli med turlederne våre på flotte fjellturer til kjente og ukjente turmål på Vestlandet. Noen turer går over flere dager, mens andre er dagsturer. 

Våre fjellturer på Vestlandet 

Rundtur Kinsarvik–Stavali–Lofthus
25.–26. juni
Ein fantastisk rundtur i vakre omgjevnader, opp den verdenskjende Husedalen med dei spektakulære fossefalla, den finaste vegen
inn/ut av Hardangervidda, og ned dei kjende Munkatreppene til fruktbygda Lofthus. Dette er ein flott langtur der vi skal tilbakeleggja 38,3 km på 2 dagar. Oppmøte i Rosendal. Les mer om ture og meld deg på

Dagstur fra Bergen til Oksen i Hardanger
25. juni
Bli med på en nydelig dagstur til Oksen,  midt i Hardangerfjorden. Her har en utsikt over Eidfjorden, Sørfjorden, Hardangerfjorden og innover mot både Kinsarvik og Granvin. Les mer og meld deg på.

Topptur til Lihesten og Gygrekjeften
Dato 26. juni
Fjellryggen Lihesten er beskrevet som majestetisk, trolsk og utfordrende. Fra vikingtiden var fjellet et viktig landemerket. Olav Kyrre søkte ly under fjellet og vurderte å legge en by til Lifjorden, men landet i Bergen. Det er mulig å gå mange turer og bruke mye tid i dette særmerkte fjellmassivet i Hyllestad, og hvert år arrangeres det «Lihest-klyvet». Bergen og Hordaland turlag inviterer deg til topps til Gygrekjeften på 710 m.o.h. Bli med på denne nydelig turen i Ytre Sogn. Les mer om turen og meld deg på

Utsyn Austover frå toppen av Lihesten/Gygrekjeften
Utsyn Austover frå toppen av Lihesten/Gygrekjeften Foto: Jan Roar Sekkelsten

Padleperle! Fedje rundt med kajakk
27.–30. juni
Bli med når Nordhordland Turlag for første gang setter opp Fedje rundt i kajakk! Les mer og meld deg på.

Rosendalsalpene
1.–3. juli
Bli med på en fantastisk tur til Rosendal, hvor vi skal gå på de to mest kjente toppene som omkranser Rosendal, Melderskin ( 1426 m), og Malmangernuten ( 890 m). Begge toppene byr på fantastisk utsikt under gode forhold. Ikke nok med det, vi skal også få oppleve det kulturelle i Rosendal nemlig Baroniet, Guddal galleriet og klassisk konsert i Kvinnherad kirke. Les mer og meld deg på.

Høyt over Nærøyfjorden til fjellgården Stigen
19.–21. august
Denne turen gir deg et fantastisk utsyn over det unike fjordlandskapet som utgjør Nærøy- og Aurlandsfjorden. Fredag går vi opp fra Ljosanbotn til Grindafletene. Lørdag blir det langtur til fjellgården Stigen. Her blir det overnatting, badestamp og middag laget av lokale råvarer. Bad, mat og overnatting på Stigen er bare mulig for grupper etter spesiell avtale, så dette en en tur som er vanskelig å gjennomføre privat. Benytt muligheten! Dette er en utrolig vakker tur, men her må man yte for å nyte. Turen er ekstra krevendes, så deltakere må være i god fjellform! Les mer om turen og meld deg på. 

Essensen av Stølsheimen
25.–28. august
For deg som vil oppleve essensen av Vestlandet på noen få intense dager, vil en tur til Stølsheimen raskt gi mersmak. Dette området strekker seg fra høyfjell, gjennom frodige stølsdaler til Sognefjorden, dypt under bratte lier og høye fjell. Her er mange vann og vassdrag, vide myrområder med rolige elveløp, og ville elvestryk som kaster seg utfor bratte stup på vei mot fjorden. Vi overnatter på Åsedalen, Solrenningen og Sylvarnes. Siste dagen går vi langs veglause strender til Ortnevik for båtreise til Bergen. Les mer og meld deg på.

​​​

Annonse

Skrevet av Birgithe Roald 20. mai 2021