Fjellturer på Vestlandet

På vei ned fra Oksen, utsikt mot Hardangerfjorden.
På vei ned fra Oksen, utsikt mot Hardangerfjorden. Foto: André Marton Pedersen

Her er oversikten over våre fjellturer på Vestlandet i sommer 

Bli med turlederne våre på flotte fjellturer til kjente og ukjente turmål på Vestlandet. Noen turer går over flere dager, mens andre er dagsturer. Nederst på siden finner du en knapp som gir deg oversikten på alle turene våre fremover. 

Våre fjellturer på Vestlandet 

Sommeropplevelser i Jotunheimen: Besseggen og Bukkelægret
Dato: 4.–8. august
Jotunheimen har alt! Spisse topper, runde topper, flotte turer i dype daler og nydelige turer på en av de mange breene. Årets tur til mektige Jotunheimen går til et av de mest populære områdene, nærmere bestemt til Besseggen og Bukkelægret. Det som er spesielt med årets tur er at Gjendebu feirer 150 år i år! Gjendebu ble bygget i 1871 og er DNT sin eldste hytte. 
Fulltegnet - Les mer og meld deg på turen 21.–25. juli
Ledige plasser: Les mer og meld deg på turen 4.–8. august

Panorama Jotunheimen: Turtagrø–Fannaråken–Skogadalsbøen–Hjelle
Dato: 30.–1. august og 27.–29. august
Drøymer du om ein tur blant høge fjell og vakre toppar. På denne turen får du vera med til topps på Fanaråken, der DNT si høgste beliggande hytte ligg. Om veret er fint vil denne turen by på det beste av Hurrungane og Jotunheimen. 
Fulltegnet - Les mer og meld deg på turen 30.–1. august
Ledige plasser: Les mer og meld deg på turen 27.–29. august


Hurrungane ved Skogadalsbøen
Hurrungane ved Skogadalsbøen Foto: Marius Dalseg Sætre

Langtur på Hardangervidda
Dato: 31.–6. august
Velkommen til vest Hardangervidda fra dens fortid til nåtid, fra stølsliv til turisthytter. Turen fra Kinsarvik til Haukeliseter fjellstove er en 7- dagers tur med overnatting på Bergen og Hordaland Turlag og DNT Oslo og Omegn sine hytter, samt privat hytte. Turen gåes i nasjonalparken. Turen er på 120 km inkludert dagstur fra Hadlaskard på dag 3, og i går kupert terreng. 
Turrute: Langtur vest Hardangervidda starter fra Husedalen og går via overnatting på turisthyttene: Stavali, Hadlaskard, Besso, Litlos og Hellevassbu før den ender opp på Haukeliseter fjellstove. Les mer om turen og meld deg på.

Høgdepunkt på Hardangervidda vest (fulltegnet-sette deg på venteliste)
5.–8. august
Har du vore på Hardangervidda og sett majestetiske Hårteigen i det fjerne, og lurt på korleis utsikten er? Eller ennå ikkje fått tatt det (nesten obligatoriske) biletet på Trolltunga? På denne turen har du sjansen, i løpet av 4 dagar på vakre Vestvidda - kontrastene sitt rike med flate vidder og bratte fjellsider, der frodige dalar møter steinur, og der du kjem frå vandring i einsam majestet til eit brått møte med masseturismen. Les mer om turen og meld deg på.

Høyt over Nærøyfjorden til fjellgården Stigen (Ledige plasser)
13.–15. august
Denne turen gir deg et fantastisk utsyn over det unike fjordlandskapet som utgjør Nærøy- og Aurlandsfjorden. Fredag går vi opp fra Ljosanbotn til Grindafletene. Lørdag blir det langtur til fjellgården Stigen. Her blir det overnatting, badestamp og middag laget av lokale råvarer. Bad, mat og overnatting på Stigen er bare mulig for grupper etter spesiell avtale, så dette en en tur som er vanskelig å gjennomføre privat. Benytt muligheten! Dette er en utrolig vakker tur, men her må man yte for å nyte. Turen er ekstra krevendes, så deltakere må være i god fjellform! Les mer om turen og meld deg på. 

Essensen av Stølsheimen
19.–22. august
For deg som vil oppleve essensen av Vestlandet på noen få intense dager, vil en tur til Stølsheimen raskt gi mersmak. Dette området strekker seg fra høyfjell, gjennom frodige stølsdaler til Sognefjorden, dypt under bratte lier og høye fjell. Her er mange vann og vassdrag, vide myrområder med rolige elveløp, og ville elvestryk som kaster seg utfor bratte stup på vei mot fjorden. Vi overnatter på Åsedalen, Solrenningen og Sylvarnes. Siste dagen går vi langs veglause strender til Ortnevik for båtreise til Bergen. Les mer og meld deg på. 

Magiske Sogn 25-40 år 
19-22. august
Mellom Gudvangen, Flåm og Raundalen finst eit skattkammer av eit fjellområde. Me går utanfor sti med sikt rett ned i Nærøyfjorden, bur to netter på den trivelege Grindaflethytta, besøkjer ei tradisjonsrik fjellstove ved Bergensbanen, har det sosialt og morosamt undervegs, og får ein sykkeltur ned Flåmsdalen som finale. Les mer og meld deg på. 

​​​

Annonse

Skrevet av Birgithe Roald 20. mai 2021