Fjellturer på Vestlandet

På vei ned fra Oksen, utsikt mot Hardangerfjorden.
På vei ned fra Oksen, utsikt mot Hardangerfjorden. Foto: André Marton Pedersen

Her er oversikten over våre organiserte fjellturer på Vestlandet i sommer med turleder.

Bli med turlederne våre på flotte fjellturer til kjente og ukjente turmål på Vestlandet. Noen turer går over flere dager, mens andre er dagsturer. 

Våre fjellturer på Vestlandet 

Sommeropplevelser i Jotunheimen: Beseggen og Bukkelægret
6.-10. juli

Jotunheimen har alt! Spisse topper, runde topper, flotte turer i dype daler og nydelige turer på en av de mange breene. Årets tur til mektige Jotunheimen går til et av de mest populære områdene, nærmere bestemt til Besseggen og Bukkelægret. Denne turen inkluderer også det meste! Vi går til duk og dekket bord, ingen oppvask og utvask på de betjente hyttene, alt som skal til at vi skal få kose oss maksimalt og utnytte de lange sommerdagene. Mer informasjon og påmelding her. 

Skåla og Slogen
15.–17. juli
Vi tar igjen turen til Nordfjord og Sunnmøre hvor Skåla (1843 moh) og Slogen (1564 moh) skal bestiges. Skålatårnet og Skålabu er kjent for å ligge på toppen av Norges lengste motbakke, og Slogen er Sunnmørsalpenes mest populære topp. Ikke uten grunn med en praktutsikt rett ned i Hjørundfjorden og mot resten av Sunnmørsalpene. Vi overnatter først i Skålabu og/eller i Skålatårnet og deretter i Patchellhytta som ligger ved foten av Slogen. Mer informasjon og påmelding her. 

Fra fjord til fjord i Stølsheimen
16.-19. juli

Denne turen tar deg gjennom de vestligste delene av Stølsheimen fra Mo i Osterfjorden til Ortnevik ved Sognefjorden. Opplev dette flotte og varierte området som veksler mellom vakkert og spennende høyfjellsterreng, og stier som svinger seg ned og opp gjennom bjørkelier. Dette er en tur rik på kontraster i fauna, landskap og kultur, og opplevelser det absolutt er verd å få med seg.
​​​​​​​ Mer informasjon og påmelding her. 

Til fots gjennom Breheimen 25–40 år
18.–22. juli
Denne turen går gjennom et variert og kupert fjellområde med isbreer, bratte fjell, frodige daler og friske fjellvann. Vi overnatter på selvbetjente og ubetjente DNT-hytter underveis.  Les mer og meld deg på.

Høgepunkt på Hardangervidda vest
4.–7. august
Har du vore på Hardangervidda og sett majestetiske Hårteigen i det fjerne, og lurt på korleis utsikten er? Eller ennå ikkje fått tatt det (nesten obligatoriske) biletet på Trolltunga? På denne turen har du sjansen, i løpet av 4 dagar på vakre Vestvidda - kontrastene sitt rike med flate vidder og bratte fjellsider, der frodige dalar møter steinur, og der du kjem frå vandring i einsam majestet til eit brått møte med masseturismen.Les mer og meld deg på her. 

Fire fine dager - seinsommer i Stølsheimen 25-40 år
4.-7. august
Bli med på ein seinsommartur i Stølsheimen! Me går frå Vikafjellet i aust og avsluttar ved Sognefjorden mot vest, etter fire dagar med høgfjell, frodige landskap og ein smak av Sognefjorden – både på og utanfor sti. Me bur på to flotte hytter og i eit gammalt skulehus, lagar god mat og har det sosialt og morosamt ilag. Til og med heimturen vert eit høgdepunkt: retur med hurtigbåt gjennom Gulen og Nordhordland til Bergen. Les mer og meld deg på her. ​​​​​​​

Essensen av Stølsheimen
25.–28. august
For deg som vil oppleve essensen av Vestlandet på noen få intense dager, vil en tur til Stølsheimen raskt gi mersmak. Dette området strekker seg fra høyfjell, gjennom frodige stølsdaler til Sognefjorden, dypt under bratte lier og høye fjell. Her er mange vann og vassdrag, vide myrområder med rolige elveløp, og ville elvestryk som kaster seg utfor bratte stup på vei mot fjorden. Vi overnatter på Åsedalen, Solrenningen og Sylvarnes. Siste dagen går vi langs veglause strender til Ortnevik for båtreise til Bergen. Les mer og meld deg på.

Annonse

Skrevet av Birgithe Roald 22. juni 2022