Ledig plass - Fjellturer på Vestlandet

På vei ned fra Oksen, utsikt mot Hardangerfjorden.
På vei ned fra Oksen, utsikt mot Hardangerfjorden. Foto: André Marton Pedersen

Her er oversikten over våre fjellturer på Vestlandet med ledige plasser fremover. 

Hvis du er fleksibel og kan bli med på kort varsel er det lurt å melde seg på venteliste. Vi kontakter deg så snart det dukker opp en ledig plass. Nederst på siden finner du en knapp som gir deg oversikten på alle turene våre fremover. Bli med turlederne våre på flotte turer til kjente og ukjente turmål i fylket. Noen turer går over flere dager, mens andre er dagsturer. 

Våre fjellturer på Vestlandet 

Oksen og Dronningstien - ledige plasser
Dato: 12.–13. september
Bli med på helgetur til Hardanger. Der vil vi besøke to flotte fjellområder langs Hardangerfjorden: Oksen ved Tjoflot og Dronningstien ved Kinsarvik. Oksen i Hardanger er kjent for å ha en av de beste utsiktene i området. Toppen er 1 241 moh og har panoramautsikt over hele Hardanger, Folgefonna, Vossefjellene, Hardangervidda og Hardangerjøkulen. Dronningstien går fra Røte ved Kinsarvik og opp til kanten av Hardangervidda og ned Munketrappene til Lofthus.  Vi går hele tiden ovenfor Sørfjorden, med  fantastisk utsikt over fjorden og mot Folgefonna. Vi ser også Oksen som vi var på dagen før. Les mer og meld deg på

Der ingen skulle tru - Ortnevik til Sylvarnes - ledige plasser
Dato: 13. september

Som å gå attende i tid vandrar me ca. 1 mil frå Ortnevik forbi mange veglause og stort sett nedlagte gardar heilt til me kjem til idylliske Sylvarnes. Over knaus og hammar, over sti og utmarksveg, i skog og på innmark. Ein variert kulturtur langs det som vert kalla dei veglause strendene på sørsida av Sognefjorden. Gangtid er ca. 5 timar i lett kupert terreng + pausar og historieformidling.
Les mer og meld deg på

Jubileumsturen i Bergen - Etappe 2 og 3: Smøråsfjellet og Birkelandsfjellet - ledige plasser
Dato: 13. september

Bergen på langs er en tur på omlag 55 km. Stien er skiltet og merket og følger i all hovedsak eksisterende stier, turveier, skogsveier, gang- og sykkelveier, lokale veier og fortau. Stien ble etablert av Bergen kommune i 2020 i forbindelse med Bergen by 950 år. Byfjellstrimmen arrangerer i høst 5 søndagsturer på rad hvor vi vil gjennomføre alle 8 etapper. Vi setter opp bussforbindelse fra sentrum til startpunkt og retur tilbake til sentrum for de påmeldte. De planlagte turene gjennomføres fra sør til nord.
Les mer og meld deg påTopper og hyttekos i Stølsheimen - ledige plasser
Dato: 18.–20. september
Vi tar med helgekosen til Stølsheimen! Vi tar turen til Solrenningen og stien inn til denne hytten er kort (6,6 km) og godt tilrettelagt langs Stølsvatnet med klopper og steiner uten bratte stigninger. Vi kan derfor fylle sekken godt opp med godsaker. På lørdagen blir det en tidlig start og en lang tur i nydelig høyfjellsterreng, mot Kleivfjellet, med utsyn over Stølsheimen og Sognefjorden. Vel hjemme på Solrenningen lager vi i stand til et velfortjent festmåltid. Søndagens tur følger ruten til Norddalshytten og tar av sørover ved Åsabotnen og ned til demningen ved Stølsvatnet. Alternativt velger vi en kortere rute og følger vi Blådalen retining Stølsvatnet. 
Les mer om turen og meld deg på.  

Annonse

Skrevet av Birgithe Roald 17. august 2020