Alexander Grieghytten åpen for rombestilling

I sommer kan du bestille sengeplass på Alexander Grieghytten i Bergsdalen..
I sommer kan du bestille sengeplass på Alexander Grieghytten i Bergsdalen.. Foto: André Marton Pedersen

I perioden 8. juli til 14. august kan du bestille rom på den familievennlige hytten i Bergsdalen.

Åpner opp nye turmuligheter

Det er åpnet opp for å bestille rom på Alexander Grieghytten i Bergsdalen. Tidligere har det kun vært mulig å leie hele hytten, men de siste årene kan man reservere eget rom deler av sommeren også. Hytten har de siste årene blitt totalrenovert og universelt tilrettelagt. 

Det at man kan reservere rom på Alexander Grieghytten åpner opp for mange flotte turmuligheter i Bergsdalen. Man kan overnatte på Alexander Grieghytten og så gå videre til Vending og Breidablik. Eller man kan gå fra Alexander Grieghytten til Bolstadøyri, en tur på litt over 14 km og beregnet gangtid på 7 timer. Dette er en tur gjennom nydelig kultur- og naturlandskap forbi de mange stølene mot Rasdalen. Les mer om turen her.

Bergsdalen på langs

Eller hva med å gå Bergsdalen på langs i sommer? Starte ved Fitjadalen og gå til Breidablik, deretter til Vending, så videre til Alexander Grieghytten og ende opp på Evanger som har togforbindelse? Da får du virkelig sett hvordan Bergsdalen henger sammen. 

Det er også mange flotte dagsturer man kan gå, for eksempel tur til Hamlagrøhornet. 

Selhamar ligger i Stølsheimen og har en barnevennlig beliggenhet. Her kan man også låne kanoer.
Selhamar ligger i Stølsheimen og har en barnevennlig beliggenhet. Her kan man også låne kanoer. Foto: Torill Refsdal Aase

Flere senger kan bestilles

I tillegg til at du kan bestille rom på Alexander Grieghytten, har vi utvidet antall senger som kan forhåndsbestilles på hyttene våre. Det vil likevel som før pandemien være mulig å overnatte på hyttene uten å ha bestilt plass på forhånd.

I løpet av juni klargjøres hyttene våre for sommersesongen med påfyll av proviant, rydding, vasking og skifting av sengetøy. Så da er det bare å finne ut hvilken hytte du vil besøke, planlegge turen, pakke sekken og legge i vei. 

God tur!

Se bilder av Alexander Grieghytten

Annonse