Blir du med å gå Jubileumsstien?

Jubileumsstein følger Vardegga mot Rolland.
Jubileumsstein følger Vardegga mot Rolland. Foto: Birgithe Schjerven Roald

Hver søndag i september og oktober går Byfjellstrimmen en ny etappe av Jubileumsstien. Blir du med å gå Bergen på langs?

Byfjellstrimmen inviterer deg med til å gå den flotte Jubileumsstien som strekker seg over 55 kilometer fra Krokeide i sør til Televik kai i nord. Jubileumsstien er en sammenkobling av eksisterende stier, gang- og sykkelveier, og på de åtte ulike etappene vil du bli kjent med Bergen på en helt ny måte. Turene går i moderat tempo, så dette er noe de aller fleste kan være med på. Det er gratis å være med for medlemmer. Ikke-medlemmer betaler 30 kroner deltageravgift.

Her kan du se hvilke etapper Byfjellstrimmen går de ulike søndagene.

Etappe 1, søndag 6. september: Vi går fra Krokeide over Fanafjellet til Fana kulturpark. Les mer og meld deg på her.

Etappe 2 og 3, søndag 13. september: Smøråsfjellet og Birkelandsfjellet. Les mer og meld deg på her.

Etappe 4, søndag 20. september: Furedalen. Turen starter ved Myrdalsvatnet og har sitt etappemål på Søylen (busstopp) i Hardangervegen. Les mer og meld deg på her.

Etappe 5, søndag 27. september: Vidden. Dette er den lengste etappen og kan beskrives som stiens høyfjellstur. Les mer om meld deg på her.

Etappe 6 og 7, søndag 4. oktober: Åsane og Ulsetvarden. Les mer og meld deg på her.

Etappe 8, søndag 11. oktober: Baugtveit/Falkanger/Hordvik. Turen starter i Støbotn (busstopp) og har sitt etappemål på Tellevik kai, som også er Jubileumsstiens etappemål i nord. Les mer og meld deg på her.

Jubileumsstien er en turtrasé som går Bergen på langs. Turen er omtrent 55 kilometer lang, og den går fra Krokeide i sør til Tellevik kai i nord. Den er delt inn i åtte etapper som hver og en utgjør fine og varierte turer i flere bydeler.

Transport med egen buss

For hver av turene leier vi inn buss som tar oss fra Bergen Busstasjon og tilbake. Tusen takk til GC Rieber fondene, som har støttet oss med penger til å bestille inn buss, slik at deltakere kommer seg trygt frem til stistart og hjem igjen.

Tidlig påmelding anbefales

Turene er populære, og det anbefales å melde seg på tidlig for å sikre plass. Er turen full kan du sette deg på venteliste. Stien er godt merket og det ligger detaljerte turbeskrivelser for hver etappe samt gps-spor i ut.no for alle som ønsker å gå Jubileumsstien selv.  Her finner du alle etapper i ut.no.

Last ned appen "DNT SjekkUT". Søk på Jubileumsstien og du vil få opp de åtte etappene. Sjekk inn når du når punktene.
Alle som går Jubileumsstien får en fin brettekopp med Bergen kommunes 950 års jubileumslogo.
Alle som går Jubileumsstien får en fin brettekopp med Bergen kommunes 950 års jubileumslogo. Foto: André Marton Pedersen

Annonse