Nominert til frivillighetsprisen

Rebekka Høgestøl på favorittfjellet hennes Hovlandsnuten på Tysnes.
Rebekka Høgestøl på favorittfjellet hennes Hovlandsnuten på Tysnes. Foto: André Marton Pedersen

Styreleder i Tysnes Turlag, Rebekka Høgestøl, er nominert til Frivillighetsprisen som "årets nykommer".

En drivkraft på Tysnes

18. februar 2020 etablerte Rebekka Høgestøl Tysnes Turlag. Nå er hun nominert til Frivillighetsprisen i kategorien "årets nykommer" som deler ut av Frivillig.no og Frivillighet Norge.

– Dette er veldig stort. Det er fint å bli satt pris på, sier Rebekka oppglødd på telefonen. 

Den ferske styrelederen brenner for å få flere folk ut på tur og ønsker å få flere folk til å nyte naturen rundt oss. Dette året har hun vært travelt opptatt med å få det nye turlaget på Tysnes i sving med både dugnadsgruppe og flere turgrupper.

– Det var ikke noe turlag her på Tysnes som kunne merke og vedlikeholde stier og få folk ut på tur, derfor startet jeg Tysnes Turlag. Hittil har vi startet opp Barnas Turlag, egen kajakkgruppe, dugnadsgruppe og vi har fått i gang søndagsturer her på øyen. Og flere turgrupper kommer til etterhvert. Det er stas! Vi er kommet i gang med å merke og rydde stier, sier Rebekka som er glad for å være én av tre finalister til Frivillighetsprisen som deles ut på Frivillighetens dag 2020 3. desember.

Det var organisasjonsleder i Bergen og Hordaland Turlag, Trude Iversen, som nominerte Rebekka til prisen.

– Rebekka har stått for en voldsom entusiasme og har rekruttert mange frivillige til Tysnes Turlag. Antall medlemmer er omtrent doblet og de har startet flere turgrupper. Rebekka er veldig positiv og energisk. Entusiasmen og turgleden hennes smitter over på oss andre. Jeg håper virkelig at hun vinner! sier Iversen.

Har allerede laget takketale

Rebekka er i finalen sammen med Rania Alshehaza i Ringsaker Røde Kors og Stian Juhani Gjersten i Robin Hood-huset.

– Utdelingen skjer i Oslo, men på grunn av korona får jeg ikke dratt dit. Alt skjer digitalt, så jeg kommer til å sitte hjemme foran PCen og følge med, sier Rebekka.

Hun trenger ikke være nervøs for takketalen, for den er allerede unnagjort.

– Jeg måtte lage og spille inn en takketale på video i forkant. Den spiller de av i tilfelle jeg vinner. Det er en litt ut av kroppen-opplevelse, ler Rebekka.

Hun er stolt over å være i finalen.

– Jeg tror ikke jeg kommer til å vinne, fordi jeg står opp mot to andre sterke konkurrenter, men det er jo lov å håpe!

Se video med Rebekka her

Annonse