Nå er alle turlagsaktiviteter i gang

Turleder Jan Mathiesen var med å lede første turen etter sist nedstengning. – Det er godt å treffes igjen, sier han.
Turleder Jan Mathiesen var med å lede første turen etter sist nedstengning. – Det er godt å treffes igjen, sier han. Foto: André Marton Pedersen

Lavere smittepress og nye retningslinjer gjør at Turlaget åpner alle sine turer og aktiviteter. Seniorgruppen var først ute.

Godt å treffes igjen

Ikke mange timene etter at Turlaget kunne arrangere fellesturer igjen, så var Seniorgruppen i Bergen i gang med tur til Viggohytten,  Damsgårdsfjellet og Olsvikfjellet. Leder for turutvalget i Seniorgruppen, Jan Mathisesen, sier at det å kunne samles igjen på tur er noe mange har ønsket lenge.

– Vi har gledet oss masse til å kunne gå sammen på tur igjen i større grupper. Nå var det på tide å komme oss ut og treffe gode venner igjen, forteller han.

Gerd Knudsen er en av deltagerne på den første fellesturen på flere uker. Hun søker ly mot vinden i leveggen på Viggohytten og er enig i at det varmer å treffes igjen. 

– Det har vært et savn disse ukene, men vi har delt oss opp i mindre grupper og gått turer, så vi har iallfall kommet oss på tur, sier hun og får støtte av turvenninnen sin Aud Marit Ask.

– Det var fantastisk å treffe alle i dag! Nå krysser vi fingrene for at hele situasjonen bedrer seg, men det muterte viruset fra England er jeg litt bekymret for, sier hun.

Turlaget kan fra 21. desember gjennomføre alle sine planlagte turer og aktiviteter, men må følge nasjonale veiledere for avstand, antallsbegrensning og forsterket hygiene. 

Dropper kjøpesenter - går heller på tur

Ved Viggohytten serveres det smakfull fruktkake brygget på cognac og whiskey, og i gapahuken synger turfølget æresmedlem Lasse Skeiens vise "Fjellvandrersangen". Stemningen er god og det er tydelig at folk liker å treffes igjen.

– Men burde ikke dere heller vært på kjøpesenteret og handlet julegaver da? 

– Hahaha, nei, det der har vi gjort unna for lenge siden! ler Knudsen. – Vi har full kontroll!

Etter lunsjpausen i gapahuken ved Viggohytten kaster de vel 20 turdeltagerne på seg ryggsekken og går mot Gravdalsfjellet. Vind, regn og skodde fyller luften, men de er optimistiske med tanke på året vi er på vei inn i.

– Blir 2021 et bra år?

– Ja, det blir det. Da får vi vaksine og blir sprek på den måten også. Vi har mange spennende turer på programmet neste år, så det blir bra! avslutter Mathiesen.

 Vi må fortsatt forholde oss til de viktige smitteverntiltakene:

  • Holde seg hjemme om man ikke er helt frisk

  • Holde minst 1 meters avstand og ingen fysisk kontakt til andre deltakere (med mindre man er i samme kohort)

  • Ikke dele på utstyr

  • Være nøye med håndhygiene

  • Bruke munnbind når det ikke er mulighet å holde 1 meters avstand

  • Ha med egen håndsprit og bruke den

Annonse