Anbefalte fjord til fjell-turer

Dronningstien mellom Kinsarvik og Lofthus er en av de mest søkte turene på ut.no - og med god grunn. En spektakulær dagstur med majestetisk utsyn hele turen.
Dronningstien mellom Kinsarvik og Lofthus er en av de mest søkte turene på ut.no - og med god grunn. En spektakulær dagstur med majestetisk utsyn hele turen. Foto: André Marton Pedersen

Start turen med å dyppe stortåen i vannet og end opp med panoramautsikt over store deler av Vestlandet. Her er våre anbefalte turer fra fjord til fjell i sommer.

Oversiktskart

1. H.M. Dronning Sonjas panoramatur - Dronningstien

«Dronning Sonjas panoramatur» går opp til 1100 meters høyde i fjellet mellom Kinsarvik og Lofthus. Med utsikt innover Sørfjorden og over til Folgefonna, får du mulighet til å gå de berømte "Munketrappene", og ikke minst få gleden av å passere tusenvis av frukttrær på veg ned mot fjorden. Denne turen har alle Fjord-Norges kvaliteter ved seg og et en av de mest populære turene på ut.no.

Les mer om turen på ut.no.

For en opplevelse det er å gå på Dronningstien som følger Sørfjorden.
For en opplevelse det er å gå på Dronningstien som følger Sørfjorden. Foto: André Marton Pedersen

2. Fra fjord til fjord i Stølsheimen

Opplev det flotte og varierte området som veksler mellom vakkert og spennende høyfjellsterreng, og stier som svinger seg ned og opp gjennom bjørkelier. Turen fra Mo til Ortnevik er en 4–5 dagers tur med overnatting på Bergen og Hordaland Turlag sine turlagshytter, totalt 44 km.

Les mer om turen på ut.no.

Som medlem i Turlaget får du rabattert pris på våre hytter. Meld deg inn i Bergen og Hordaland Turlag her.

Siste etappen på turen er enestående når du trasker nedover mot Ortnevik, passerer Brydalseter og ser Sognefjorden foran deg.
Siste etappen på turen er enestående når du trasker nedover mot Ortnevik, passerer Brydalseter og ser Sognefjorden foran deg. Foto: André Marton Pedersen

3. Vestvidda på sitt beste: Kinsarvik–Husedalen–Stavali–Lofthus

En fantastisk rundtur i vakre omgivelser! Bli med opp den verdenskjente Husedalen med sine spektakulære fossefall, inn til nydelige Stavali turisthytte og så ned de kjente Munketrappene til fruktbygden Lofthus. En todagerstur på 38 km.

Les mer om turen på ut.no.

Vakrere blir det ikke. Fantastisk å komme ned i frukbygden Lofthus etter en god dagsmarsj i høyfjellet.
Vakrere blir det ikke. Fantastisk å komme ned i frukbygden Lofthus etter en god dagsmarsj i høyfjellet. Foto: André Marton Pedersen

4. Keiserstien

Ved århundreskiftet var det livlig cruistrafikk i norske fjorder. Kombinasjonen av bre og fjell fascinerte da som nå. Bli med og gå den historiske vandreruten Keisertien, opp fra Bondhusdalen og frem til Fonnabu turisthytte. Målet med de historiske vandrerutene, som er et samarbeid mellom DNT og Riksantikvaren, er å øke kjennskapen til og bruken av gamle ferdselsruter med både kulturhistoriske og friluftslivsmessige kvaliteter. Vandrerutene har ulikt tematisk og geografisk fokus.  

Les mer om turen på ut.no.

Les mer om de historiske vandrerutene her: www.historiskevandreruter.no.

Tursitvegen over Folgefonna.
Tursitvegen over Folgefonna.

5. Spektakulær tur til Hovlandsnuten på Tysnes

Med kun halvannen times gange fra parkeringsplass får du på Hovlandnuten på Tysnes spektakulær utsikt over Sunnhordaland og Bjørnafjordbassenget. Du kan gå ned motsatt vei og ende opp ved handelsstaden Årbakka. Dette er en nydelig tur som gir maks utteling på kort tid.

Les mer om turen på ut.no.

Tur til Hovlandsnuten på Tysnes, mai 2020.
Tur til Hovlandsnuten på Tysnes, mai 2020. Foto: André Marton Pedersen

Trenger du hjelp til planlegging av turen, kart eller nytt utstyr, så kom gjerne innom Tursenteret i Marken.

Se filmen En hyllest til kysten

Annonse