Byggearbeidet på Stovegolvet er i gang

Denne uken startet byggingen av ny turisthytte på Stovegolvet på Stord, 14. april 2021.
Denne uken startet byggingen av ny turisthytte på Stovegolvet på Stord, 14. april 2021. Foto: André Marton Pedersen

Nå er byggingen av nye turisthytten på Stovegolvet på Stord i gang.

Det var Stord-Fitjar Turlag som tok initiativ til å få reist en turlagshytte på det populære turmålet Stovegolvet, en liten times gåtur fra parkeringsplassen på Heio. Hytten var tidligere eid av Stord tinde- og klatreklubb. Nå totalrenoverer Turlaget bygget; alt utenom selve hyttebygget skal fornyes.

– Nå starter vi med betong- og stålarbeidet. I går hadde vi 60 hiv med helikopter hit, så vi er godt i gang, sier hytte- og rutesjef i Bergen og Hordaland Turlag, Johnny Bjørge. – Det blir 23 sengeplasser her, oppholdsrom, kjøkken, gang, bod, solcelledrevet el-anlegg og utedass.

Bjørge håper hytten kan stå ferdig allerede 1. september, men det har vært noen konflikter tilknyttet transportløyver, og det er mulig åpningsfesten derfor må la vente på seg litt. 

Hytte på den flotteste plassen

Gerda Øen, styreleder i Stord-Fitjar Turlag, gleder seg stort til hytten er ferdig.

– Her kommer det en hytte på den flotteste plassen! Snakk om 360 graders utsikt! Solen kommer opp bak Folgefonna og går ned i havet. Det er helt utrolig flott på Stovegolvet og jeg tror hytten vil passe for alle. Det blir et fantastisk turmål for barnefamiler og ungdommer. Det er jo lett å komme til hytten om du klarer å bevege deg litt til fjells, sier Øen.

Fantastisk dugnadsinnsats

Dugnadsgruppen i Stord-Fitjar Turlag har hittil gjort en solid dugnadsinnsats med å renske hytten for interiør og klargjøre for byggestart. Johnny Bjørge er veldig takknemlig for all hjelpen så langt.

– Dugnadsgjengen til Stord-Fitjar Turlag har vært kjempe viktige. De har jobbet som gale hittil og er kanonflinke, men nå er det profesjonelle som tar prosjektet videre med byggmester Bjørn S. Vike og hans kollegaer.

Gerda Øen skryter også av de dyktige og arbeidsomme frivillige i Stord-Fitjar Turlag og lover de vil bidra fremover også.

– Vi skal stille opp fremover når det trengs. Dugnadsleder Frank Breistein og hans gjeng er enestående, sier Øen.

(Saken fortsetter under)

Se dronevideo fra Stovegolvet

Stovegolvet ligger 703 moh., og i godt vær har man flott utsikt over Stord og resten av øyriket. Hytten vil bli godt egnet for helgeturer for både store og små. Turen opp er godt skiltet og følger merket sti.

Ennå ikke fullfinansiert

Budsjettet er på rett over 4 millioner kroner. Prosjektet er ennå ikke fullfinansiert.

– Dette er et prosjekt veldig mange vil få glede av og jeg håper både kommunen og folk i næringslivet som har mulighet vil bidra økonomisk til dette prosjektet, for det er veldig fornuftig bruk av penger, sier Øen.

Se bildeserie fra oppstarten

Annonse