Bli med på markering mot vindkraft i Nordhordland

Støttemarsj ved Stordalen Fjellstove, 12. mai 2019. Da samlet det seg 500 personer. I år er grensen 200.
Støttemarsj ved Stordalen Fjellstove, 12. mai 2019. Da samlet det seg 500 personer. I år er grensen 200. Foto: Helge Sunde

Markering mot vindkraft i Nordhordlandfjellene på onsdag. Oppmøte ved Stordalen Fjellstove.

På onsdag er det nøyaktig to år siden Turlaget og Turistforeningen arrangerte støttemarsj mot vindkraft over ulike deler av landet, deriblant i Stordalen. Nå ønsker Arnold Matre, leder i Folk for Fjella, å etablere 12. mai som en fast markeringsdato for folkelig motstand mot vindkraft. På onsdag blir det derfor markering mot vindkraft i Nordhordlandsfjella.

Les mer om arrangementet her

– Det er vi i Folk for Fjella som er hovedarrangør i samarbeid med VON (Vern Om Nordhordlandsfjella, Nei til vindkraft i Gulen, Ung for fjella, Naturvernforbundet i Hordaland og Bergen og Hordaland Turlag, sier initiativtager Arnold Matre i Folk for Fjella.

Han sier den politiske interessen er stor for å delta.

– Det kommer flere stortingspolitikere, lokalpolitikere og mange ulike lokale motstandsgrupper mot vindkraft. Vi har plass til maks 200 deltagere på grunn av smittevern. Alle som kommer blir registrert når de ankommer arrangementet i Stordalen kl 19.00.

For Matre er det to hovedanliggender for arrangementet.

– Det viktigste er å ansvarliggjøre våre nasjonale politikerne. Det de lover i forkant av stortingsvalget må de også følge opp i etterkant. Og så er det viktig at politikerne lytter til oss og  tar oss på alvor. Vi har en sterk og oppegående motstand som ikke kommer til gi seg.

Bergen og Hordaland Turlag er med som medarrangør, og daglig leder i Turlaget, Helene Ødven, synes det er et viktig arrangement å være med på.

– Vi vil ha fjellene våre slik de er. Dette er jo selve inngangsporten til Stølsheimen,  og er et veldig viktig friluftslivområde med store naturverdier. Disse fjellene er også foreslått som nasjonalpark, så det sier litt om hvilke verdier som står på spil. Vi vil gjøre alt vi kan for at disse fjellene blir tatt vare på. Vi kommer aldri til å gi oss, sier Ødven.

Annonse