Veggedyrene utryddet - Skålabu åpnes igjen

Damping av panel og inn i små mellomrom for å bli kvitt veggedyrene.
Damping av panel og inn i små mellomrom for å bli kvitt veggedyrene. Foto: Per Arne Aadland

Med skadedyrfirmaet Anticimex på lag klarte Turlaget å ta knekken på veggedyrene på Skålabu og hytten kan igjen besøkes.

Det ble oppdaget veggedyr i Skålabu sist høst og hytten har vært stengt gjennom vinteren og våren for besøk. Sist uke var skadedyrfirmaet Anticimex på Skålabu og utryddet veggedyrene i tråd med standard rutiner som støvsuging, steaming/damping og gift. Anticimex mener nå at vi er blitt kvitt veggedyrene, for det ble ikke funnet levende dyr, hverken i treverket eller i klisterfellen som ble lagt ut. De som overnattet i Skålabu hadde heller ingen tegn til bitt. Vi åpner derfor Skålabu for hyttebooking nå og for sengebooking fra og med 15. juni.

Mer info om veggedyr her

Veggedyr er et blodsugende insekt som er tett knyttet til mennesker. Denne ektoparasitten var tidligere en stor plage i Norge, men ved hjelp av insektmidler ble veggedyr nesten utryddet på 50-tallet. På grunn av resistens mot insektmidlene og økt reiseaktivitet har forekomsten av veggedyr økt kraftig over store deler av verden de siste 15 årene.
Sengebunnene og lekter ble fjernet og nøye inspisert.
Sengebunnene og lekter ble fjernet og nøye inspisert. Foto: Per Arne Aadland

Annonse