Vestland fylke er i en klasse for seg selv

Liafjellet i Bjørnafjorden kommune er på andreplass på listen over turmål med flest innsjekkinger i appen DNT SjekkUT.
Liafjellet i Bjørnafjorden kommune er på andreplass på listen over turmål med flest innsjekkinger i appen DNT SjekkUT. Foto: André Marton Pedersen

1 million innsjekkinger på appen DNT SjekkUT. På topp 10-listen i Norge er hele 9 turmål i Vestland fylke.

SjekkUT i UT – den digitale turpostkassen i UT-appen bikker nå 1 million innsjekkinger, og Vestland fylke er i en klasse for seg selv når det gjelder innsjekkinger. På topp 10-listen er hele 9 turmål og hytter i Vestland fylke. 

Vestland med flest innsjekkinger 

De siste årene har naturen vært et fristed for veldig mange, og etterspørselen etter turforslag har vært enorm. Mange ønsker å komme seg mer ut, men er usikker på hvor de skal gå. Bruken av UT.no og SjekkUT-funksjonen i appen er en stadig mer populær måte å finne nye turmål.

I UT-appen er det mulig å sjekke inn på over 9000 turmål og hytter, alt fra fjelltopper, dagsturhytter og bålplasser til betjente DNT-hytter. Interessen og engasjementet er stort over hele landet, men det er Vestland fylke som troner på topp. Om man ser på topp 10-lista er det kun ett turmål som ikke ligger i Vestland fylke, det er Dalsnuten i Rogaland.

Her er listen

1.     Brandsøyåsen (Florø) (13.477 innsjekkinger)​​​​​​​

2.     Liafjellet (Os) (11.013  innsjekkinger)

3.     Mjølkeflathytta (dagsturhytta i Lærdal)  (7412  innsjekkinger)

4.     Lyderhorn (Bergen) (7355  innsjekkinger)

5.     Dalsnuten (Sandnes)  (6822  innsjekkinger)

6.     Kolbeinsvarden (Askøy) (6551  innsjekkinger)

7.     Fløyen (Bergen) (6445  innsjekkinger)

8.     Ulriken (Bergen) (6435  innsjekkinger)

9.     Løvstakken (Bergen) (6049  innsjekkinger)

10.   Liatårnet (Sotra) (5839  innsjekkinger)

Det er veldig kjekt at så mange bruker DNT SjekkUT-appen og registrerer seg på de ulike toppene. Vi håper mange finner inspirasjon og gode turtips på ut.no og fortsetter å gå på tur, og finne sine favoritt-topper.

SjekkUT er en tjeneste for digital besøksregistrering i UT-appen, og en digital versjon av de populære turpostkassene. Med SjekkUT kan du "sjekke inn" og samle på turposter, fjelltopper, hytter og andre turmål over hele landet. Du kan konkurrere mot deg selv eller delta på ulike trimkonkurranser. Alle kan bruke SjekkUT, og det er helt gratis. Det er mulig å sjekke inn på over 9000 turmål og hytter over hele landet. 

Annonse

Skrevet av Ingvild Lundberg Bakke 30. september 2021