Høstmøte 2021: Psykolog med sovepose

Foto: Johanne Refseth

21. oktober blir det høstmøte med Johanne Refseth: Psykolog med sovepose.

Hva gjør egentlig naturen for oss, og hvorfor er det slik?  Kan en tur i skogen være bedre enn lykkepiller og hva er det egentlig vi strever med når psyken ikke spiller på lag med oss?

Program

  • Film: "Opplev Vestlandets beste"
  • Film - Stølsheimen, kort film for å markere 30 års jubileet til landskapsvernområdet Stølsheimen
  • Utdeling 7-fjells statuetter
  • Foredrag av Johanne Refseth "Psykolog med sovepose".

Om foredraget

Johanne sitt eget friluftsliv startet med kjærlighetssorg som ble helet foran et bål i Nordmarka. Med utgangspunkt i egne erfaringer med hvordan det er å føle seg hjemme i naturen når livet stormer, skal hun prate om psykologien i friluftslivet vårt. Hva gjør egentlig naturen for oss, hvorfor er det slik og når er det vi trenger noe annet enn natur for å heles? Kan en tur i skogen være bedre enn lykkepiller og hva er det egentlig vi strever med når psyken ikke spiller på lag med oss? Dette blir et foredrag krydret med røverhistorier fra utelivet, furubål, den snikende følelsen av mestring som kommer når man tør alt man ikke turte og en faglig take på det vi alle vet: At friluftslivet gjør noe godt med oss.  

Om foredragsholderen

Psykolog med sovepose er en psykologiblogg som driftes av Johanne Refseth, en uteelskende psykolog med stort hjerte for fagformidling. Formålet med Psykolog med sovepose er to ting: inspirere til friluftsliv og formidle lett forståelig, lett anvendelig psykologi. Her kan du finne råd og innlegg om alt fra hvorfor du kan bli syk av følelser, hva det er som er så bra med å bli skuffa, til tips og triks til å komme over angsten for å sove ute. I tillegg finner du innlegg om utelivet, der alt fra utesoving om vinteren, mer eller mindre vellykede hengekøyeturer og teltliv med barn omtales. 

Annonse

Skrevet av Trude Iversen 30. september 2021