60-årsdag feiring med Byfjellstrimmen

60-års jubilanten
60-års jubilanten Foto: Trude Iversen

Denne tirsdagen med Byfjellstrimmen ble helt spesiell. Marit som har vært fast deltaker på tirsdagturene i 2 år fylte 60 år, og ville gjerne gi noe tilbake til Byfjellstrimmen. Hun og Kjæresten (som hun traff i Byfjellstrimmen for 1 1/2 år siden), møtte oss på Almåsgårdene med spekemat, flatbrød og noe godt i glasset. 

Fjellheimen, Turlaget, og da spesielt Byfjellstrimmen er blitt en stor suksess.  Byfjellstrimmen ble startet for 8 år siden, og har resultert i at mange har fått nye turvenner og det har også blitt noen kjærestepar i løpet av disse årene.  Turen 15 mars gikk fra Vikaleitet til Almåsgårdene. 22 deltakere var med på turen. Turleder Rita Mathisen fortalte flere historier underveis om bl.a. elvemuslinger og Kristina i Øvrebotnen.

Spekemat, flatbrød og drikke ble servert på en stein med skålgroper som før i tiden ble brukt som et symbol på fruktbarhet.  

Maten servert på stein som før ble brukt som symbol for fruktbarhet
Maten servert på stein som før ble brukt som symbol for fruktbarhet Foto: Trude Iversen

Det hele ble toppet med at Marit sang en nydelig sang til oss.

Turen gikk så videre opp over Sæterstølen og ned til Haukåsvatnet.

Det blir en spesiell stemning når halve turen gåes i mørket og man må bruke hodelykt.

Foto: Med hodelykt ned fra fjellet

Det har vært bosetting på Almåsgårdene i 1500-2000 år. Sistemann som bodde her var Kalle, han døde i 2004.  Nå leier Almåsgårdenes venner Almåsgårdene av kommunen, og har begynt det krevende arbeidet med å restaurene gårdene. Hvis du vil hvite mer gå inn på http://aasanehistorielag.no/almaasgardenes-venner.

Annonse

Skrevet av Trude Iversen 15. mars 2016