Turlaget har fått hytte i gave fra BT

Flott hytte i gave fra Bergens Tidende.
Flott hytte i gave fra Bergens Tidende. Foto: Johnny Bjørge

Bergens Tidende har valgt å gi Bergen og Hordaland Turlag en flott gave! En nydelig gammel jakthytte med flere tusen mål tomt i et spennende turterreng.

I forbindelse med sitt 150-årsjubileum har Bergens Tidende valgt å gi Bergen og Hordaland Turlag en hytte i gave. Den koselige jakthytta ligger på Veseter mellom Ulvik og Mjølfjell i et flott turterreng. Med en tomt på flere tusen mål, er det blant annet gode jakt- og fiskemuligheter der. Hytten er i god stand og trenger bare mindre tilpasninger inne før den kan åpnes for gjester.

Svært takknemlig

Daglig leder Helene Ødven er veldig glad for gaven.

– Dette er ei fantastisk gåve til alle turglade mennesker i Bergen og Hordaland. Hytta ligg i eit nydeleg naturområde, og vil heilt sikkert bidra til at enda fleire kjem seg ut på tur. Det går ein flott T-merka sti rett forbi frå Mjølfjell til Ulvik. Tenk for ei naturoppleving å ta toget til Mjølfjell, følgje stien og og overnatte på Veseter, og deretter buss eller båt frå Ulvik og heim, kan det bli betre? smiler Ødven.

Hytten på Veseter er på rundt 40 kvadrameter og har i dag plass til 6 overnattingsgjester. I 2003 ble hytten totalrenovert og bygget på. Hytten framstår som meget god stand med fasade som er kledd med sibirsk lerk og som ikke trenger vedlikehold. Med hytten kommer det også med en tomt på flere tusen mål.

– Vi er veldig ydmyke og takknemlege for at Bergens Tidende gir ein så verdifull eigedom og hytte til Turlaget. Dei ønskjer at den skal kome alle til gode, og det skal vi i Turlaget sørge for, sier Ødven.

Hytten ligger fint til i terrenget.
Hytten ligger fint til i terrenget. Foto: Johnny Bjørge

Jakthytten på Veseter tilhørte opprinnelig BTs stiftere, Eide-familien. De siste årene har hytten blitt mindre og mindre brukt av BTs ansette, og etter initiativ fra redaksjonsklubben i BT om å gi bort hytten falt valget på Turlaget.

– Vi er blitt langt færre med årene, og dette har ført til at hytten på Mjølfjell ikke er like mye i bruk av våre ansatte som tidligere. Vi har derfor et ønske om at hytten skal åpnes for alle. Da er Bergen og Hordaland Turlag en perfekt eier, sier sjefredaktør Øyulf Hjertenes i Bergens Tidende til avisen.

Midt i smørøyet!

Hytte- og ruteansvarlig i Bergen og Hordaland turlag Johnny Bjørge er kjempefornøyd.

– Jeg ble postitivt overrasket over hvor fin hytten faktisk var. Og den ligger jo midt i smørøyet! Hytten ligger fint til ved et stort vann med båt og båthus som tilhører hytten. Og det er fisk i vannet. Det er helt fantastisk av Bergens Tidende at de tenkte på Turlaget. De fleste ville tenkt profitt her, mens Bergens Tidende gir til allmennheten. En annen ting som er bra er at de ansatte i BT fremdeles kan bruke hytten, de må bare dele den med litt flere, avslutter hytte- og rutesjef i Turlaget Johnny Bjørge, som gleder til seg å åpne hytten for alle.

Hytten skal åpnes utpå høsten 2017 en gang når den er klar til bruk.

Se flere bilder fra hytten

På kartet kan du se hvor hytten ligger (rød sirkel).

Skrevet av 17. mars 2017